Edelman - DLV


24 - 8 - 2005

Interbrew en Philips introduceren PerfectDraft® in Nederland samen met Bavaria en Grolsch

Dommelsch, Hertog Jan, Jupiler, Bavaria en Grolsch deelnemers aan open tapsysteem

Na een succesvolle introductie in België en Luxemburg (2004) en aankondiging in Duitsland, introduceren Interbrew en Philips samen met Bavaria en Grolsch PerfectDraft®nu in Nederland. De thuistap is vanaf begin oktober 2005 verkrijgbaar. InBev (het moederbedrijf van Interbrew Nederland) en Philips die in hun sector elk een toonaangevende positie bekleden, hebben PerfectDraft® gezamenlijk ontwikkeld. PerfectDraft® is een thuistapsysteem dat een apparaat van hoge kwaliteit en favoriete biermerken Dommelsch, Hertog Jan, Jupiler, Bavaria en Grolsch samenbrengt.

Open Systeem
Consumenten hebben in toenemende mate behoefte aan comfort, kwaliteit en keuze in hun thuisomgeving. Philips en InBev spelen in op deze ontwikkeling. Met de ruime kennis op het gebied van huishoudelijke apparaten enerzijds en de rijke brouwerservaring anderzijds ontwikkelden de twee partners PerfectDraft® dat eerder in 2004 in België en Luxemburg met succes werd geïntroduceerd. Bijzonder aan de Nederlandse introductie van PerfectDraft® is dat het een open systeem is, waardoor Bavaria en Grolsch ook licentiehouders zijn voor de Nederlandse markt. Consumenten hebben daarom naast een aantal biermerken van Interbrew (Dommelsch, Hertog Jan en Jupiler) ook de keuze om Bavaria en Grolsch te tappen.

Jaak de Witte, Business Unit President Inbev BeNeFraLux, geeft aan: Consumenten hebben steeds meer behoefte aan keuze. Wij denken dat we hier het beste op in kunnen spelen door het bieden van een open systeem waarin diverse biermerken kunnen deelnemen zodat de keuze voor de consument zo breed mogelijk wordt. Met het open systeem kunnen consumenten hun eigen favoriete bier kiezen, waaronder de Interbrew merken Dommelsch, Hertog Jan en Jupiler.

Nadat Bavaria verschillende tapsystemen had onderzocht, is er gekozen voor PerfectDraft®.
Peter Swinkels, directievoorzitter van Bavaria, hierover: "PerfectDraft® bleek in alle opzichten
het beste tapsysteem. De diverse voordelen spreken ons aan en de prijs/kwaliteit verhouding is uitstekend. Daarnaast is het merk Philips verreweg het bekendste merk in consumenten-elektronica in Nederland. Voor een A-merk als Bavaria waren deze criteria zeer belangrijk om uiteindelijk een goede keuze te kunnen maken. Wij zijn erg blij met deze bijzondere samenwerking".

Marketing Directeur Grolsch, Muriel Arts, zegt: Uit onderzoek weten we dat veel consumenten houden van vers getapt bier. Met het introduceren van Grolsch op de PerfectDraft® bieden we deze consumenten nu de mogelijkheid om ook thuis op een uiterst kwalitatieve manier samen te genieten van ons met zorg gebrouwen Premium Pilsner. De kwaliteit en uitstraling van dit nieuwe tapsysteem van Philips sluiten uitermate goed aan bij hetgeen Grolsch als merk voor staat.

Stefan Verhoeven, General Manager Philips DAP Nederland (Philips Domestic Appliances and Personal Care), voegt toe: Philips heeft altijd bewezen een autoriteit te zijn op consumentgerichte oplossingen in huishoudelijke apparaten. Ook bij PerfectDraft® is er goed gekeken naar de beste oplossingen voor het thuis tappen van een perfect glas bier. De technische toepassingen van de juiste druk, optimale temperatuur en een systeem met echte metalen vaatjes zijn daar een voorbeeld van. We zien al enkele jaren veel kansen in het combineren van de sterktes van verschillende bedrijven. We zijn dan ook blij dat PerfectDraft® nu ook in Nederland op de markt komt en dat naast onze vaste partner Interbrew Nederland ook Bavaria en Grolsch participeren.

PerfectDraft®: systeem met veel voordelen
PerfectDraft® geeft consumenten de gelegenheid thuis echt te genieten van hun favoriete perfect getapte bier en heeft veel voordelen. Het is een makkelijk te bedienen systeem met een inwendig koelsysteem, een stevige taphendel voor de echte tapbeleving en lichtmetalen vaatjes van 6 liter. Zowel het design van de vaatjes als het materiaalgebruik geven de vaatjes een professionele uitstraling. Het systeem bewaart bier in ideale omstandigheden en bij een constante lage temperatuur. Een optimale drukregeling zorgt voor een perfect getapt glas bier met een mooie schuimlaag. Het feit dat de vaatjes er aan de voorkant worden ingeplaatst in plaats van aan de bovenkant, is extra handig omdat het apparaat daardoor een vaste plaats onder de meeste keukenkastjes kan hebben. De PerfectDraft® is ook voorzien van een display met temperatuur-weergave en geeft tevens met een meetsysteem aan wat de inhoud van het vaatje op dat moment is.

De vaatjes van de merken Dommelsch, Hertog Jan, Jupiler, Bavaria zijn geschikt voor PerfectDraft® en vanaf begin oktober verkrijgbaar bij supermarkten en slijters. De vaatjes van Grolsch zullen vanaf begin december verkrijgbaar zijn. Via een statiegeldsysteem nemen de verkooppunten de vaatjes na gebruik ook terug. Het apparaat zelf zal verkrijgbaar zijn bij onder andere de bekende elektronicazaken.

De consumentenadviesprijs voor de thuistap zal EUR 199,- bedragen. Consumenten kunnen meer informatie vinden op www.perfectdraft.nl.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.
Koninklijke Philips Electronics N.V. is met een omzet van EUR 30.3 miljard in 2004 de grootste elektronicafabrikant van Europa en een van de grootste ter wereld. Het concern is actief op de drie sterk gerelateerde terreinen van gezondheidszorg, lifestyle en technologie, en heeft 160.900 werknemers in dienst, verspreid over meer dan zestig landen. Philips is toonaangevend op het gebied van medisch-diagnostische beeldvorming en patiëntenbewaking, kleurentelevisies, elektrische scheerapparaten, verlichting, en siliciumoplossingen. Philips staat genoteerd aan de New York Stock Exchange (symbool: PHG) en de beurs in Amsterdam. Voor meer informatie over Philips: www.philips.nl/nieuwscentrum

Over Interbrew Nederland NV
Interbrew Nederland is onderdeel van InBev (voorheen Interbrew SA). InBev is ontstaan uit het samengaan in 2004 van de Braziliaanse brouwer AmBev en Interbrew SA. Het bedrijf is beursgenoteerd (INTB Euronext) en het hoofdkantoor is gevestigd in Leuven, België. De oorsprong van het bedrijf gaat terug tot 1366 en vandaag is het de grootste brouwer ter wereld met 13% van de wereldbiermarkt en nummer 1 of 2 posities in meer dan 20 markten. InBevs strategie bestaat eruit haar locale platformen te versterken door belangrijke posities uit te bouwen in de belangrijkste biermarkten ter wereld. Dit wordt gerealiseerd door interne groei, maximale efficiëntie, gerichte overnames en door de consument op de eerste plaats te zetten.

InBev heeft een portfolio van meer dan 200 merken, waaronder Becks®, Stella Artois®, Brahma® , Leffe®, Hoegaarden®, Staropramen® en Bass®. Bij InBev werken circa 78.000 mensen in meer dan 25 landen in Amerika, Europa en Azië. In 2004 realiseerde het bedrijf een netto omzet van meer dan 8568 miljoen euro.

Interbrew Nederland (Dommelsch,Hertog Jan, Jupiler, Becks, Brahma, Hoegaarden, Leffe) heeft naast twee brouwerijen onder meer een netwerk van regiokantoren en groothandels die zorgdragen voor een optimale serviceverlening in de horeca en een landelijk distributiecentrum voor de grootwinkelbedrijven en slijterijen.
Bezoek onze websites www.inbev.com en www.interbrew.nl

Over Bavaria
Bavaria heeft als onafhankelijke familiebrouwerij een unieke positie op de internationale biermarkt. Al zeven generaties lang wordt het bedrijf geleid door de familie Swinkels. Doordat het bedrijf beschikt over twee eigen mouterijen is het gehele brouwproces nog in eigen beheer. Daarnaast is Bavaria de enige grote brouwer in Nederland die haar bier brouwt met zuiver natuurlijk mineraalwater uit eigen bronnen. Dit kenmerkt de belangrijkste filosofie van Bavaria: een constante hoge kwaliteit van haar bieren. Van de vijf miljoen hectoliter bier die de in Brabant gewortelde organisatie jaarlijks produceert, is 60% bestemd voor de buitenlandse markt. Inmiddels genieten 100 exportlanden van Bavaria bier. www.bavaria.nl

Over Grolsch
Koninklijke Grolsch N.V. is een beursgenoteerde onderneming (Euronext Amsterdam) met een rijke traditie die teruggaat tot 1615. Daarmee is Grolsch een van de oudste ondernemingen van Nederland. Alle kennis en ervaring, opgedaan in vier eeuwen brouwhistorie, komen terug in de nieuwe brouwerij van Grolsch aan de rand van Enschede. Hiermee onderstreept Grolsch haar vakmanschap en meesterschap. Het merk Grolsch geniet in Nederland en het buitenland een uitstekende reputatie. www.grolsch.nl

Meer over Interbrew:
Persberichten
Achtergrondinformatie
Beeldmateriaal

Edelman
Eveline Bouman
Postbus 2021
2130 GE Hoofddorp
tel: 023-554 2030
e-mail: nl@edelman.com
website: http://www.Edelman.com/nl