1e persbericht van woensdag 24 augustus 2005

Eindhoven 24-08-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Moeder en vriend aangehouden na overlijden baby

Woensdagmorgen zijn in Eindhoven een 16-jarig meisje uit Boxtel en haar 19-jarige vriend uit Eindhoven aangehouden. Het meisje is de moeder van de acht maanden oude baby die vorige week maandagavond in een ziekenhuis overleed. Vorige week is sectie op het lichaam van de baby gedaan. Mishandeling is waarschijnlijk de oorzaak van het overlijden. Het kind werd onwel toen de moeder bij haar vriend in Eindhoven verbleef. Beiden worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van het kind. Zij zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Auto-inbreker gepakt

Op het Stationsplein is dinsdag om 20.30 uur een 43-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man zou even daarvoor ingebroken hebben in een auto die geparkeerd stond in de parkeergarage van de Heuvel Galerie. Bewakingspersoneel van de garage had gezien dat de man inbrak en de politie gebeld. Deze kon de man even later aanhouden. Hij had een tijdschrift bij zich dat uit de auto was weggenomen. De man is ingesloten.

Eindhoven: Dieven aangehouden

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn drie Eindhovenaren van 15, 24 en 30 jaar oud aangehouden. De politie kreeg een melding dat enkele mannen zich verdacht ophielden op een afgesloten bouwplaats aan de Smuldersweg. Bij het zien van de politie vluchtten drie mannen weg. Een van hen, de 30-jarige, kon gepakt worden. Bij de bouwplaats stond een auto met aanhanger die van de mannen was. De auto is naar het politiebureau gebracht. De 24-jarige man kwam even later aangifte doen van diefstal van zijn auto met aanhanger. Hij bekende al heel vlug dat hij ook op de bouwplaats was geweest en dat ook zijn 15-jarige broer daarbij was. Deze meldde zich later in de nacht. De drie verdachten hadden al bouwmateriaal klaar gelegd om mee te nemen. Dat kon dus voorkomen worden. De drie verdachten zijn de cel ingegaan.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Een 63-jarige Eindhovense automobilist moest zijn rijbewijs inleveren nadat hij woensdag om 2.20 uur op de Boschdijk was betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies bijna 1,4 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Kind gewond na aanrijding, automobilist rijdt door

Dinsdagavond rond 19.50 uur is een zeven maanden oud jongetje gewond geraakt bij een ongeval op de Bakelsedijk. Het kind zat bij zijn 22-jarige Helmondse moeder in een kinderzitje op de fiets. De moeder wilde de weg via het Horstlanderpark oversteken. Ze zag dat van links een bordeauxrode Mercedes kwam rijden. Moeder remde nog maar raakte de achterkant van de Mercedes. Ze kwam ten val en het kind viel uit het zitje. De automobilist reed door. Het kind is naar het ziekenhuis gebracht met enkele schaafwonden en een bult op het hoofdje. Het kind is ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.

Helmond: Automobilist onder invloed

Op de Kanaaldijk Zuid West is woensdag om 0.40 uur een 27-jarige automobilist uit Lierop aangehouden nadat hij betrapt was op het rijden onder invloed. Zijn promillage was bijna 1,1. De man was twee maanden geleden op het hetzelfde feit betrapt, daarom is nu zijn rijbewijs ingenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bladel: Automobiliste overleden na aanrijding met losgebroken paard

Een 55-jarige automobiliste uit Reusel is dinsdagavond overleden bij een verkeersongeval op de Rondweg. Zij reed in een personenauto en kwam in botsing met een losgebroken paard. Haar 21-jarige dochter, die naast haar zat, bleef ongedeerd. Het paard, en twee andere paarden, waren uit de wei gerend toen de eigenaar een van de paarden op stal wilde zetten. Er is geprobeerd de paarden te vangen. Bij twee lukte dat, de derde liep op de Rondweg tegen de personenauto. Het paard overleed eveneens bij de aanrijding.