Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hexagon's Ollright aangekocht door Stal Zegwaard

Het succesvolle dressuurpaard "Ollright" van Stal Hexagon uit Schore in Zeeland, is voor 50% aangekocht door Stal Zegwaard in Rijswijk.

De berijder van Hexagon's Ollright, de 23-jarige dressuurruiter Laurens van Lieren, is zeer verheugd dat zijn paard nu in de stallen in Rijswijk zal komen te staan. Door de participatie van Stal Zegwaard zal Hexagon's Ollright behouden blijven voor de Nederlandse hippische sport. Tot en met de Olympische Spelen 2008 in Bejing zal Laurens van Lieren de vaste berijder blijven.

Laurens van Lieren is hét hippisch talent van dit moment. Hij maakt deel uit van het Nederlands Dressuur Team en tijdens het afgelopen EK in het Duitse Hagen, wist Laurens met zijn team een zilveren medaille te behalen. Volgens bondscoach Sjef Janssen "reed Laurens zijn beste Grand-Prix ooit. Door drie zeer sterke optredens op dit EK heeft van Lieren zichzelf voor de toekomst wel degelijk ook over de grens op de kaart gezet".

Met zijn kür op de muziek van Queen heeft Laurens de hippische sport weten te verjongen. Freddy Mercury luidde de kür in met "Are you ready for this" waarna van Lieren in Hagen samen met Hexagon's Ollright een kür reed die in ieders geheugen gegrift blijft.

Van 24 tot en met 28 augustus a.s. zal Laurens in Duitsland weer strijden om de hoogste plek op het podium tijdens het CHIO te Aken.

Afgelopen weekend heeft Laurens -uiteraard samen met Hexagon's Ollright- een bijdrage geleverd aan het Nationaal Hippisch Saluut in Apeldoorn. Onder belangstelling van Koningin Beatrix, reed hij daar samen met Olympiade-ruiters een special voor Hare Majesteit samengestelde quadrille.

Hexagon's Ollright is een 9-jarige -door de vader van Laurens gefokte en getrainde- vosruin. "Zonder de hulp van mijn vader zou ik nooit zulke overwinningen kunnen behalen met Hexagon's Ollright", aldus Laurens. "Zij hebben zoveel tijd voor training en verzorging in Ollright gestoken. Met de overwinning op het EK bedank ik ze nog het meest".

Hilversum, 18 augustus 2005

Voor meer informatie, interviewaanvragen of foto's van Laurens van Lieren of over Hexagon's Ollright kunt u contact opnemen met:

The Entertainment Group

Mike C.J. Dobbinga - manager Agency

Sara Bus - assistente

Vaartweg 89

1217 SM Hilversum

T: 035-6256000

F: 035-6256060

www.entertainmentgroup.nl

sara.bus@entertainmentgroup.nl

foto: Laurens van Lieren op Hexagon's Ollright - foto: Arnd Bronckhorst