Gemeente Brummen


Nieuw bestemmingsplan buitengebied
Inloopbijeenkomsten in november
Het nieuwe bestemmingsplan voor het buitengebied van de gemeente Brummen is een uitwerking van het "Advies Beleidskeuzen, herziening bestemmingsplan buitengebied" zoals dat in 2001 door de raad is vastgesteld. Bij de totstandkoming van dit beleid zijn diverse organisaties en dorpsraden betrokken geweest. De bijdrage van deze partijen blijkt nog steeds waardevol. Het college van B&W heeft op 16 augustus besloten het bestemmingsplan, in het bijzonder de speerpunten, vanwege de kaderstellende rol van de gemeenteraad nogmaals voor te leggen aan de raad in oktober 2005

Een herziening van het bestemmingsplan is vooral noodzakelijk, omdat het buitengebied is veranderd sinds het huidige bestemmingsplan in 1986 in werking is getreden. Het nieuwe bestemmingsplan regelt bestaande rechten, maar maakt ook nieuwe ontwikkelingen mogelijk. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om kleinschalige functieveranderingen, zoals hergebruik van vrijkomende bebouwing voor niet-agrarische functies op het gebied van wonen, werken en recreatie. In eerste instantie bedoeld om de (stoppende) agrariër een alternatief te bieden. Maar ook in het kader van recreatie en toerisme worden kleinschalige activiteiten mogelijk gemaakt.

Inloopbijeenkomsten in november

I.v.m. de reconstructiewet en de opstelling van het reconstructieplan heeft de procedure voor het nieuwe plan buitengebied vertraging opgelopen. Nu het reconstructieplan gereed is en ook de inhoud van het nieuwe streekplan bekend is, kan het bestemmingsplan in de inspraak en het vooroverleg worden gebracht. Het vooroverleg met o.a. de provincie en inspectie VROM start binnenkort. Na het raadsbesluit in oktober start de inspraaktraject. Zo staan er zes inloopbijeenkomsten in de verschillende kernen op de rol. Data hiervan zijn nog niet bekend. Deze zijn voorafgaand aan het formele inspraaktraject gepland. U leest hierover tegen die tijd meer in GemeenteThuis. De speerpunten van het bestemmingsplan kunt u hier lezen.

Fietspad langs N348 afgesloten
Tussen Leuvenheim en Bronkhorsterweg
Lees meer...