Provincie Zeeland


Verbouwing Zeeuws Museum kan beginnen!

Zeeuws Museum Abdijplein Middelburg

Gedeputeerde Staten heeft besloten de verbouwing van het Zeeuws Museum te gunnen aan De Kok Bouwgroep BV uit Bergen op Zoom. Deze aannemer is kwalitatief en financieel de meest aantrekkelijke partij gebleken. De aanbesteding tot de verbouwing van het museum heeft plaats gevonden overeenkomstig de Europese richtlijnen. De aannemer heeft twee onderaannemers ingeschakeld voor dit project. Wolter & Drost uit Heinkenszand zal zich bezig houden met de elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties.

Heijmerink/Wagenmakers, vormgevingsatelier uit Nieuwegein neemt de museale inrichting voor zijn rekening.

De vergunningen voor de bouw zijn verleend.

Gedeputeerde Harry van Waveren (Cultuur) zal op zaterdag 10 september 2005 de starthandeling verrichten voor de verbouwing van het Zeeuws Museum. De handeling zal in de ochtend plaatsvinden op het Abdijplein.

Naar verwachting is de globale projectplanning als volgt:
* Grove verbouwing van augustus 2005 tot en met augustus 2006
* Testen van nieuwe technische installaties (klimaatbeheersing, veiligheid, etc.) van september 2006 tot en met november 2006
* Bouwen van de presentaties van september tot en met november 2006
* Plaatsen collectie van november 2006 tot en met februari 2007
* Opening van het nieuwe Zeeuws Museum voorjaar 2007.

Op de website van het Zeeuws Museum kan de verbouwing vanaf 10 september 2005 worden gevolgd. Hierop komt informatie en fotomateriaal te staan van de vorderingen van de verbouwing.

Activiteiten Zeeuws Museum

Vanaf november zijn er maandelijks rondleidingen tijdens de verbouwing in het Zeeuws Museum. De ene maand op uitnodiging, de andere maand kan iedereen door middel van inschrijven mee op tour door het Zeeuws Museum. Over de gang van zaken rond deze rondleidingen komt in oktober 2005 meer informatie. Ook al is het Zeeuws Museum gesloten tijdens de verbouwing, activiteiten gaan gewoon door, onder meer in De Wonderkamer (Bogardstraat 33, tegenover de ingang van het Zeeuws Museum in Middelburg). Voor meer informatie kan men terecht op de website van het museum: www.zeeuwsmuseum.nl

19 augustus 2005, J. Christiaansen, 0118-631396, 95/05