Ruud Lubbers op Lowlands

Mojo concerts

http://www.mojo.nl

Delft, 10 augustus 2005

Ruud Lubbers zal op het festival een college geven aan de Lowlands University met als thema: Red de wereld!

De Volkskrant presenteert voor het eerst in de geschiedenis van het festival Lowlands University: zes colleges van verschillende professoren. De organisatie maakt vandaag de komst bekend van Ruud Lubbers. Hij zal een college geven met als thema Red de wereld: een nieuw Handvest voor de Aarde. Als langstzittende premier van ons land maakte Lubbers zijn karwei af - nu richt hij zijn blik op de hele wereld. Als professor in de globalisering schreef hij met Gorbatsjov en anderen het 'Earth Charter'.

Het college van Aaron Betsky, Why Dutch Design Is So Good is vervallen. In plaats daarvan zijn colleges bevestigd van zowel Ruud Lubbers als Ronald Plasterk. Professor Plasterk zal een college geven onder de titel Design of toeval: waarom zijn wij op aarde? De moleculair-bioloog, bekend van zijn vlammende columns, zal uitleggen hoe we geworden zijn zoals we zijn.

Eerder werd bekend dat astronaut en hoogleraar Wubbo Ockels op zaterdag 20 augustus college zal geven aan de Lowlands University, waarbij hij een blik op een (duurzame) toekomst zal werpen. Andere colleges op het programma van Lowlands University zijn: Carlo Beenakker: Science en fiction van Star Trek; Jelle Reumer: O baby! Zin en lust van voortplanting.

Het is voor het eerst dat wetenschappelijke colleges van bekende hoogleraren zullen plaatsvinden op A Campingflight to Lowlands Paradise. Lowlands University is een idee van Coolpolitics en Willem van Zeeland en gezamenlijk georganiseerd i.s.m. de Lowlands festivalorganisatie

A Campingflight to Lowlands Paradise 2005, 19 20 21 augustus,

Evenemententerrein Walibi World Biddinghuizen

www.lowlands.nl

Ticketinformatie:

Prijzen E 115 ,- (3 dagen festival incl. kamperen met tent, parkeren, pendelbus, excl. servicekosten) of combiticket E 133 ,- (idem + 3 dagen toegang tot Walibi World tijdens het festivalweekend OF 1 dag toegang tot Walibi World op een datum naar keuze in 2005 met uitzondering van donderdag 18 augustus). Camper Camping-ticket: E 25 ,- (geldig voor 1 camper/caravan + 1 (voor)tent op max. 30 m2, max.lengte 6m, excl servicekosten). Te koop zolang de voorraad strekt en tot zaterdag 6 augustus 2005. Kaartverkoop door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVVs en GWKs, 0900-300.1250 (E 0,45 p.m.), www.ticketservice.nl en de bekende Lowlands voorverkoopadressen.