Ingezonden persbericht


Persbericht

Zeist, 17 augustus 2005

Introductie verplaatsbare puttinggreen brengt aanzienlijk lagere scores onder handbereik

Perfect putten met portable puttinggreen

ZEIST - Vanaf vandaag hoeft geen enkele golfer in Nederland nog in drie keer te putten. Sinds deze week is de 'Tour Links Putting Green' officieel in Nederland verkrijgbaar via de webshop www.golfisgolf.com. De 'Tour Links Putting Green' is een eenvoudig te (de)monteren puttinggreen (voor niet golfers: het gladgemaaide stukje gras rond het golfputje) die het oefenen van perfecte putts in de achtertuin, woonkamer of op kantoor mogelijk maakt. De maten variëren van twee tot vijfentwintig vierkante meter.

Wie regelmatig op de green staat, weet het: putten is een kunst. Om in een of twee keer te putten vergt geduld en veel oefening. Met de 'Tour Links Putting Green', kan er vanaf vandaag op realistische wijze overal getraind worden op het putten.

De eenvoudig te (de)monteren green maakt gebruik van gepatenteerde techniek en geeft het gevoel van een échte green. De greens hebben dan ook dezelfde snelheid als de professionele greens die door de PGA worden goedgekeurd. Het materiaal waarvan de Tour Links Putting Green is gemaakt, is UV- en weerbestendig, kleurvast en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Ook kan er eenvoudig worden gevarieerd met de glooiing van de green door links of rechts van de hole een stukje foam te leggen.

Officiële importeur en tevens distributeur voor Nederland is het bedrijf Golfisgolf dat de oefengreens verkoopt via www.golfisgolf.com. Directeur Godert von Weiler heeft het product zelf uit de Verenigde Staten gehaald: "Thuisgreens waren in Amerika altijd al een begrip. Een green die je binnen 15 minuten waar je maar wilt, kunt opzetten, bleek in de VS een regelrechte hit. Daarom zijn wij er best wel trots op om dit product in Nederland, België en Duitsland te gaan verkopen".

De kleinste putting green heeft een afmeting van 90 x 300 cm en kost ¤ 332,-. De grootste meet 4m30 x 6m10 en kost nog geen ¤ 5.500,-. Maar eigenlijk zijn alle formaten mogelijk. "Afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt, kun je deze greens uitbouwen zoals je zelf wilt. Het aanschaffen van een paar extra panelen en een nieuw mat volstaat," aldus Godert von Weiler

Wie kennis wil maken met de ´Tour Link Putting Green´, kan terecht op de stand van golfisgolf.com op de KLM Ladies Open 2005 die gehouden wordt op de Kennemer Golf & Country Club van 16 t/m 18 september.

Meer informatie over de 'Tour Links Putting Green' is te vinden op www.golfisgolf.com