AutoRai

Print

400 Saabs 9-5 BioPower voor Avis in Zweden

(18-8-2005)
Autoverhuurmaatschappij Avis is de eerste zakelijke klant in Zweden die de sleutels ontvangt van Saabâs nieuwe, milieuvriendelijke model, de Saab 9-5 2.0t BioPower. Deze bijzondere âgroeneâ Saab stoot geen koolstofdioxide uit, want de motor gebruikt ethanol als brandstof. De eerste 200 Saabs 9-5 BioPower zijn op 30 juli geleverd aan Avis, de overige volgen in de herfst.

Saab neemt het voortouw in het premiumsegment door een auto aan te bieden die loopt op ethanol. Ethanol is een recyclebare biologische brandstof die in Zweden en andere landen wordt geproduceerd van gewassen en bijproducten uit de bossen. In tegenstelling tot benzine draagt ethanol niet bij aan de toename van koolstofdioxide (CO2) in de lucht: de uitstoot van de Saab 9-5 BioPower is zo minimaal dat de gewassen die nodig zijn om ethanol te produceren genoeg CO2 uit de lucht kunnen filteren om de uitstoot van de auto te compenseren.

Ethanol en/of benzine
Avis koos voor de veelzijdige Saab 9-5 BioPower omdat deze auto kan rijden op zowel benzine als ethanol. In Zweden is ethanol bij diverse tankstations verkrijgbaar. Dat is een groot voordeel voor de Avis-klanten die de Saab BioPower rijden, want ethanol is circa 40 procent goedkoper dan benzine. Bovendien levert de motor in de 9-5 dankzij de biologische brandstof 20 procent meer vermogen.

De eerste 120 Saab-huurautoâs voor de Avis-vloot zijn voorzien van een discrete sticker boven de tankdop, met daarop de tekst Saab BioPower with Avis. Avis stelt deze autoâs beschikbaar aan zijn 120 Zweedse vestigingen. Alle Avis-Saabs zijn luxueus uitgerust met onder meer een geïntegreerde handsfree Bluetooth-telefoon om de veiligheid tijdens het rijden te vergroten en motorverwarming om het brandstofverbruik te beperken bij het starten onder koude omstandigheden.

De Saab 9-5 BioPower is op dit moment nog niet leverbaar in Nederland.