Politie Groningen

Persberichten donderdag 18 augustus 2005

Provincie Groningen 18-08-2005 -

Groningen: agressieve cafébezoeker aangehouden
Een 52-jarige inwoner van haren is woensdagnacht aangehouden voor mishandeling van een personeelslid van een café aan de Grote Kromme Elleboog in de stad. De man, die zwaar onder invloed van alcohol was, moest het café verlaten, maar weigerde dat. Toen hij door het personeel van het café eruit werd gezet sloeg hij het betreffende personeelslid een bloedneus. De man is ter ontnuchtering ingesloten aan het politiebureau. Hij zal over de mishandeling worden gehoord.

Groningen: fietsster gewond
Een 54-jarige inwoonster van Groningen is woensdagmiddag gewond geraakt toen ze op de kruising Hoendiep met de Atoomweg in de stad werd aangereden door een personenauto. Ze kwam te vallen en kreeg het stuur in de buik. Ze is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De 33-jarige automobilist die vanaf de Atoomweg het Hoendiep opreed zag de fietsende vrouw over het hoofd en verleende daardoor geen voorrang aan de fietsende vrouw.

Groningen: aanhouding voor leksteken autobanden
De politie heeft na een tip een 23-jarige Stadjer aangehouden die wordt verdacht van het leksteken van banden van meerdere autos. In ieder geval zijn er 12 meldingen gedaan bij de politie van bewoners aan de Wibenaheerd, Froukemaheerd en Amkemaheerd. Dit was het afgelopen wekend in de nacht van zaterdag 13 augustus op zondag 14 augustus. De Stadjer heeft verklaard in een dronken bui de vernielingen te hebben gepleegd. Hij heeft bij sommige autos meerdere banden lekgestoken. Tevens zou hij eerder in die week in dezelfde omgeving enkele banden lek hebben gestoken. Hij is inmiddels weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen : radarsnelheidscontroles
De politie heeft op diverse plaatsen een radarsnelheidscontrole gehouden.
Plataanlaan: , aantal geregistreerde voertuigen: 1120, aantal overtredingen: 103, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur. Osloweg: , aantal geregistreerde voertuigen: 1027 , aantal overtredingen: 130, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Weg der Verenigde Naties : , aantal geregistreerde voertuigen: 3300 , aantal overtredingen: 295, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Oude Pekela: vrouw raakt rijbewijs kwijt
De politie heeft woensdagnacht op de Burgemeester Snaterlaan een 40-jarige vrouw uit Oude-Pekela aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten controleerden de vrouw omdat zij haar in een auto zagen wegrijden met haar 5-jarige zoontje op de achterbank, zonder de autogordels vast. Hierop hebben zij de vrouw aangehouden. Een blaastest wees uit dat de vrouw 1,9 promille alcohol in haar bloed had. Ook bleek de auto niet te zijn verzekerd. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Vledderveen: politie bekeurt man uit Musselkanaal
Woensdagavond heeft de politie twee bekeuringen uitgedeeld aan een 38-jarige automobilist uit Musselkanaal. Agenten hielden een snelheidscontrole op de Waterschapsweg in Vledderveen. Toen de man de snelheidscontrole naderde, keerde hij op de weg. De agenten gingen de man achterna en hielden hem staande. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs en hij bleek niet de eigenaar te zijn van de auto. De Musselkanaalster verklaarde de auto te hebben geleend van vriend. Hierop kreeg hij een bekeuring voor overtreding, met 31 km/uur, van de maximum snelheid en voor het rijden zonder rijbewijs.

Veendam: automobilist onder invloed raakt rijbewijs kwijt Een 56-jarige man uit Nieuwe-Pekela is woensdagmiddag op de Provincialeweg in Veendam aaangehouden voor rijden onder invloed. De politie kreeg melding van een auto die nogal slingerde. De inmiddels gearriveerde agenten hielden de man aan en namen een blaastest af. Dit lukte tot zes maal toe niet en hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Bij de test op het politiebureau bleek de man 2,3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Nuis: geitje veroorzaakt aanrijding op A7
Woensdagavond kreeg de politie een melding van een loslopend geitje op de A7, Marum richting Leek. Een man probeerde het geitje te vangen, maar dit lukte niet. Gezien het gevaar voor een aanrijding creëerden de inmiddels gearriveerde agenten een file. Een 30-jarige automobilist uit Groningen zag het gevaar niet, reed op de linkerbaan voorbij en moest hierdoor plotseling remmen. Een 43-jarige Duitser die achter de Groninger reed, kon niet op tijd remmen en botste vervolgens op zijn voorligger. Beide automobilisten raakten niet gewond; wel ontstond blikschade. De politie maakt een rapportage van de aanrijding. Het geitje kon uiteindelijk met behulp van de agenten gevangen worden en is meegenomen naar het politiebureau in Leek. De eigenaar van het geitje heeft zich nog niet gemeld; het diertje zit nog vast op het politiebureau.