Gemeente Leusden

10-08-05 / Kennismakingscursus DUTCH-TENNIS

10-08-05 / Sportlieden van het jaar genomineerd


07-06-05 / Burgemeester bezoekt jubilerend echtpaar
---

19 augustus 2005
KENNISMAKINGSCURSUS DUTCH-TENNIS
De SSD (Stimulering Sport Deelname) van de gemeente Leusden start, in samenwerking met de Dutch-tennis Bond, op 7 september a.s. een kennismakingscursus Dutch-tennis in De Korf.
Dutch-tennis is een racketsport en te vergelijken met tennis en tafeltennis. Het spel wordt gespeeld met een speciaal ontwikkelde foambal en een lichte racket. Het speelveld met een harde grond heeft de afmetingen van de binnenste lijnen van een badmintonveld. Dutch-tennis wordt bij de SSD al tien jaar wekelijks door zeer enthousiaste dutch-tennissers gespeeld.
Karel Jansen van de Dutch-tennis Bond geeft een cursus op 7, 14 en 21 september a.s van 10.30 tot 12.00 uur in sporthal de Korf. De kosten bedragen 10,00 voor drie weken. Rackets en ballen zijn aanwezig. Alleen zaalsportschoenen (fijn profiel) zijn toegestaan. Informatie en aanmelden bij afdeling Sportzaken van de gemeente Leusden, van 09.00 - 13.00 uur (niet op donderdag) tot en met vrijdag 2 september 2005, telefoon 033 496 16 48.
Terug naar boven

---

---

15 augustus 2005
Sportlieden van het jaar genomineerd
Op zaterdag 1 oktober vindt in De Korf het zevende Leusdense sportgala plaats. Dan wordt bekend wie de sportman, sportvrouw, het sportteam en de sportvrijwilliger van het jaar zijn. Het organiserende Comité Sportgala heeft de nominaties bekendgemaakt.
Voor Sportman van het jaar zijn genomineerd voetballer Hans van der Haar, die afgelopen seizoen voor FC Utrecht 9 goals scoorde, schaatser Carl Verheijen, die op het WK zilver en brons won op de 10 en de 5 kilometer, en triatleet Paul Verkleij, die bij het NK duatlon en het NK halve triatlon beide keren een tweede plaats behaalde. De strijd om Sportvrouw van het jaar gaat tussen skister Mandy Dirkzwager, die bij het NK Alpineskiën jeugdkampioen werd op de reuzenslalom, en de judoka's Marit de Gier, nationaal kampioen-17 jaar, en Rachel Schoonderbeek, tweede op het NK-20 jaar. Voor de Sportploeg van het jaar kan dit jaar gekozen worden uit de korfballers van Antilopen, die met kampioenschappen in de zaal en op het veld naar de overgangsklasse promoveerden, het danspaar Herman Lak en Michèle Gleimann, dat zilver behaalde op het NK 10-dans, en het damesjudoteam van Theo Meijer Sport, dat op het NK tweede werd. Naast een vakjury van drie personen kunnen ook de inwoners van Leusden hun stem uitbrengen met een stembiljet, dat in september in de Leusder Krant wordt afgedrukt met de portretten van de genomineerden. Bij de Sportvrijwilliger van het jaar gaat de verkiezing anders. De aangemelde kandidaten worden door de leden van het Comité Sportgala individueel beoordeeld. De hoogste totaalscore bepaalt wie de Sportvrijwilliger van het jaar wordt. De uitslag van de verkiezingen wordt bekend gemaakt tijdens het Sportgala op zaterdag 1 oktober in De Korf. De gemeente huldigt dan de Leusdense kampioenen en reikt een aanmoedigingsprijs uit aan een veelbelovend jeugdig talent.