Gemeente Putten

Algemeen beleid Informatie koopwoningen en kavels Informatie huurwoningen Informatie woonwagens en standplaatsen

Onderhoud Stationsstraat en aanleg rotonde Stationsstraat/Nijkerkerstraat (08-08-2005)

---

Putten, 8 augustus 2005

Donderdag 18 augustus start het noodzakelijke onderhoud aan de Stationsstraat. Daarom wordt de Stationsstraat (van de Industrieweg tot de spoorwegovergang) van donderdag 18 augustus t/m dinsdag 23 augustus afgesloten voor het verkeer. Er wordt een omleidingsroute via de Stenenkamerseweg ingesteld.

In de periode 29 augustus t/m 14 oktober zal in samenwerking met de provincie Gelderland de rotonde op de kruising
Stationsstraat/Nijkerkerstraat/Oude Rijksweg/Dorpsstraat worden aangelegd. Tijdens de werkzaamheden is het noodzakelijk om diverse verkeersmaatregelen te nemen.


· De Dorpsstraat wordt de hele periode ter hoogte van de Engweg afgesloten voor het verkeer. Het verkeer (inclusief buslijn 101) wordt omgeleid via de Engweg en de Roosendaalseweg.


· Van maandag 5 september t/m vrijdag 30 september wordt de Stationsstraat ter hoogte van de Husselerweg afgesloten voor het verkeer. Het verkeer in de richting van het industrieterrein Keizerswoert wordt omgeleid via de route
Nijkerkerstraat-Stenenkamerseweg-Rimpelerweg-Stationsstraat. Verkeer afkomstig van het industrieterrein wordt via de Kuiterweg naar de Stenenkamerseweg geleid. In verband met de omleidingsroutes worden op de Rimpelerweg (vanaf de Stenenkamerseweg richting Stationsstraat) en op de Kuiterweg (vanaf de Zuiderzeestraatweg richting de Stenenkamerseweg) éénrichtingsverkeer ingesteld. Het station blijft met buslijn 107 bereikbaar.


· Fietsers en voetgangers worden naar de tunnel onder de Nijkerkerstraat geleid.

In de periode van maandag 5 september t/m vrijdag 9 september wordt tevens de rotonde Stationsstraat/Industrieweg/Jan Nijenhuisstraat afgesloten voor het verkeer in verband met onderhoud aan het asfalt. Er wordt een omleidingsroute via de Nijverheidsweg ingesteld.

De gemeente Putten heeft in juni 2005 opdracht gegeven Bruil Ede BV voor het onderhoud aan asfaltwegen en aan Van Gelder BV voor het onderhoud aan wegen met elementenverharding (klinkers en tegels). In de periode tot 1 november 2005 zullen nog meer onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden op ongeveer 50 wegen of weggedeelten. Het betreft een inhaalslag in verband met achterstallig wegenonderhoud.

Op de gemeentelijke informatiepagina worden de diverse onderhoudswerkzaamheden en verkeersmaatregelen gepubliceerd. De omleidingen worden door middel van omleidingsborden aangegeven. Informatie over wegwerkzaamheden zijn ook te raadplegen via de gemeentelijke website (www.putten.nl).