Gemeente Capelle a/d IJssel

Zelforganisaties presenteren zich voor Schollevaar-Oost

Foto: De Jonge Krijger

Heel Schollevaar-Oost kon vrijdag 12 augustus weer genieten van het Zomerpodium van het project Thuis in Schollevaar-Oost. Het muzikale programma werd verzorgd door het Capels Multicultureel Centrum (CMC) in samenwerking met vier zelforganisaties. Bewoners konden verschillende groepen leren kennen en bewonderen. De zelforganisatie met de beste presentatie kreeg een prijs.

Na een inleiding door Stefan, die al rappend de avond begon, konden de toeschouwers genieten van twee Antilliaanse dansen, uitgevoerd door de kinderen van het zomercarnaval. Vervolgens stond een Hindoestaanse dans en modeshow op het programma. Als derde lieten drie vrouwen en een man in prachtige kledij een Latijns-Amerikaanse dans zien. Met een kaars op het hoofd lieten de vrouwen hun indrukwekkende witte jurken over het podium zwieren. De avond werd afgesloten met een Libanese buikdans door een negenjarig meisje. De uiteindelijke winnaars van de avond waren de kinderen van het zomercarnaval.

Het plein aan het Prado was wederom ingericht als een gezellig terras waar de bewoners van Schollevaar-Oost een drankje konden drinken. Voor de kleintjes stond er een enorm springkussen. Kinderen en volwassenen konden hun haren laten vlechten met opvallende kleuren haar. Opbouwwerker Peter de Haan van Bewonersondersteuning Capelle aan den IJssel was aanwezig om met bewoners over de eigen woonbeleving in Schollevaar-Oost te praten.

Vrijdag 19 augustus

Vrijdagavond 19 augustus 2005 zorgt het CMC samen met een aantal zelforganisaties opnieuw voor een muzikale en vermakelijke avond in Schollevaar-Oost. Bewoners zijn van harte welkom!

De activiteiten zijn onderdeel van het project Thuis in Schollevaar-Oost. De gemeente Capelle aan den IJssel en Com·wonen bieden de bewoners van Schollevaar-Oost de hele zomer lang allerlei leuke activiteiten en evenementen aan. Bewoners komen uit hun huis en leren elkaar kennen. Hierdoor gaan mensen zich veiliger voelen en meer inzetten voor de eigen woonomgeving. Opbouwwerker Peter de Haan van Bewonersondersteuning Capelle is bij alle activiteiten en evenementen aanwezig om te luisteren naar de ervaringen van buurtbewoners en goede initiatieven te ondersteunen. Projectbureau De Jonge Krijger organiseert de activiteiten en evenementen. Bewoners die het leuk vinden om mee te helpen met de organisatie van de activiteiten, of die meer informatie willen, kunnen contact opnemen met Bewonersondersteuning Capelle, telefoonnummer 010-2270809.