Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Hoogeveen 17-08-2005

Doorrijder opgespoord
HOOGEVEEN Doordat getuigen het kenteken van zijn auto noteerden kon de politie dinsdagavond een doorrijder opsporen. Deze 52 jr. inwoner van Hoogeveen raakte op de Regulus in Hoogeveen met de rechterkant van zijn auto een geparkeerde auto. Getuigen zagen hem een stuk verder stoppen en zijn auto bekijken. Daarna reed hij weg. Via het opgenomen kenteken kon de politie hem achterhalen. Hij werd in zijn woning als verdachte gehoord. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor het doorrijden na een aanrijding.

Op de kop in de sloot
NOORDSCHESCHUT Een 20 jr. vrouw uit Nieuwlande raakte dinsdagavond gewond bij een eenzijdig ongeval op het Krakeel in Noordscheschut. Door onbekende oorzaak raakte zij met haar auto van de weg, botste tegen twee bomen en kwam daarna op de kop in een sloot tot stilstand. Door de airbags raakte de vrouw slechts licht gewond. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen.

Fietsers gewond door loslopende hond
UFFELTE Twee wielrenners kwamen dinsdagavond op het fietspad langs de Rijksweg in Uffelte te vallen doordat een hond vanaf een erf het fietspad op rende. Eén van de wielrenners, een 42 jr. man uit Hoogeveen ging met in ieder geval een hersenschudding en een sleutelbeenbreuk per ambulance naar het ziekenhuis. Waarschijnlijk heeft zijn helm ernstiger hoofdletsel voorkomen. De tweede wielrenner, een 31 jr. Hoogevener, raakte slechts licht gewond. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis. De beide fietsen en de kleding van de wielrenners werden behoorlijk beschadigd. De hond bleef ongedeerd. De eigenaar van de hond is bekend.

Diefstal diesel
RUINEN De politie stelt een onderzoek in naar diefstal van dieselolie uit een vrachtwagen die geparkeerd stond op de weg Voor de Blanken in Ruinen. In de nacht van dinsdag op woensdag meldde een buurtbewoner dat er een vreemde auto in de straat stond. De politie trof de onafgesloten auto aan met in de kofferbak een jerrycan met dieselolie. In de omgeving werden nog een aantal jerrycans aangetroffen. Bij een geparkeerde vrachtwagen hing een stuk tuinslang uit de dieseltank. Ondanks een uitgebreide zoekactie werden geen verdachten aangetroffen. De personenauto is in beslag genomen. Aan de hand van de gegevens van de auto hoopt de politie de eigenaar en eventuele verdachte(n) te achterhalen. (05-170985)

Dieven op heterdaad aangehouden
DE PUNT De politie hield in de nacht van dinsdag op woensdag op de Groningerstraat in De Punt twee mannen van 43 en 48 jr. uit Groningen en Peize aan op verdenking van diefstal van o.a. een tuinset en een fiets. Een politiepatrouille controleerde de bestelauto waarin de mannen reden. De agenten zagen achter in de bus een houten tuinset en een fiets liggen. In de auto lagen verder allerlei inbrekerswerktuigen. Omdat de mannen geen geloofwaardige verklaring over de herkomst van de tuinset en fiets konden geven stelde de politie een nader onderzoek in. Daaruit kwam naar voren dat de tuinset gestolen was bij een boerderij aan de Groningerstraat. De mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten. (05-170980)

Man aangehouden op verdenking poging tot doodslag EMMEN Een 23 jr. inwoner van Nieuw Weerdinge is dinsdagavond aangehouden op verdenking van mishandeling en poging tot doodslag. De man meldde zich zelf op het politiebureau. Eerder op de avond veroorzaakte de man problemen bij de ouders van zijn vriendin aan de Appelvink in Emmen. Dit escaleerde zodanig dat de verdachte met zijn auto inreed op de ouders van zijn vriendin. De 46 jr. vrouw werd daarbij omvergereden en moest met naar later bleek diverse kneuzingen worden overgebracht naar het ziekenhuis. Haar 48 jr. echtgenoot kon nog net op zij springen en werd daardoor slechts licht geraakt aan een been. Nadat de verdachte de vrouw had aangereden ging hij er vandoor. De vrouw kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis. Zij en haar man hebben aangifte gedaan. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. (05-170893)

Politie onderzoekt brandstichting
HOOGEVEEN De politie stelt een onderzoek in naar het in brand steken van een stapel oud huisraad waardoor ook een auto werd beschadigd. Woensdagmorgen tegen 06.30 uur vloog aan de Rubensstraat in Hoogeveen een stapel huisraad wat zou worden opgehaald in de brand. Een geparkeerde auto raakte door de hitte beschadigd. De auto kon op tijd worden weggeduwd waardoor erger werd voorkomen. De brandweer bluste de brand. Een getuige meldde zich bij de politie en verklaarde dat hij kort voor het ontstaan van de brand een man had gezien bij de bewuste stapel huisraad. De politie gaat er van uit dat deze man de brand heeft gesticht.
Volgens de getuige gaat het om een magere blanke man van naar schatting 25 tot 30 jr. Hij heeft donkerblond kort haar. Hij droeg een rood petje met blauwe klep, blauw/rode trainingsbroek en donkere jas. Mogelijk was de man dronken.
De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan. De politie hoopt dat er mensen zijn die mogelijk iets gezien hebben of weten wie deze man is. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844. (05-171004)

Bekeurd voor storten afval
ZUIDLAREN De politie heeft een 43 jr. man uit Sappemeer bekeurd voor het storten van afval bij de sporthal aan De Klencke in Zuidlaren. Afgelopen zaterdag gooide de man enkele zakken afval in de bosjes bij de sporthal. Een getuige zag dit, noteerde het kenteken en waarschuwde de politie. De vuilstorter verblijft op een camping in de buurt. Hij zal zelf de rotzooi weer opruimen.

Twee gewonden bij aanrijding
ROGAT Bij een aanrijding tussen twee vrachtwagens op de rotonde in de Hessenweg met de N851 en de afrit A-28 bij Rogat vielen woensdagmorgen tegen 06.10 uur twee gewonden. Een 46 jr. vrachtwagenchauffeur uit Amsterdam kwam vanuit de richting Meppel en verleende geen voorrang aan een op de rotonde rijdende trekker met oplegger. Deze werd bestuurd door een 22 jr. man uit Boskoop. De vrachtauto van de Amsterdammer botste tegen de zijkant van de oplegger. Door de botsing raakten de bestuurder en zijn 38 jr. passagiere uit Nijmegen gewond. Beiden werden overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. Hun verwondingen vielen mee. De brandweer assisteerde bij het uit de vrachtwagen halen van de slachtoffers. Het verkeer op de rotonden heeft tot 11.30 hinder ondervonden van bergingswerkzaamheden en is deels omgeleid.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 18 augustus 17.00 uur. Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.