Politie Groningen

Persberichten woensdag 17 augustus 2005

Provincie Groningen 17-08-2005 -

Stadskanaal: aanhouding voor mishandeling kompaan
Een 40-jarige inwoner van Stadskanaal is dinsdagavond aangehouden voor mishandeling van zijn 44-jarige kompaan. Beiden waren zwaar onder invloed van alcohol en waren op het Europaplein met elkaar slaags geraakt. Daarbij werd de 45-jarige man door de 40-jarige geschopt en geslagen. De 45-jarige man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar bleek dat hij vermoedelijk zware kneuzingen had opgelopen. Hij moest een nacht ter observatie blijven. De verdachte werd aangehouden en is ter ontnuchtering eerst ingesloten, voordat hij over het incident kon worden gehoord. In eerste instantie gaf hij aan, dat hij zijn medebewoner naar huis wilde schoppen, omdat deze weigerde dat te doen. Dat was kennelijk een beetje uit de hand gelopen.

Wedderveer: diefstal rubberboot met buitenboordmotor
De 31-jarige eigenaar van een rubberboot met buitenboordmotor heeft dinsdag aangifte gedaan van diefstal van deze boot uit de jachthaven van Wedderveer. Dat was vermoedelijk tussen vrijdag 12 augustus en zondag 14 augustus gebeurd. De boot betreft een grijze Yamaha rubberboot . De motor is eveneens van het merk Yamaha.

Grootegast: automobilist door mist uit de bocht
Een 29-jarige automobilist uit Assen is dinsdagnacht op de Lutjegasterweg bij Grootegast van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. Het ongeval gebeurde in een bocht in de weg. Volgens de bestuurder had hij de bocht door de mist verkeerd ingeschat. Het zwaar beschadigd voertuig is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Meedhuizen: auto over de kop na botsing
Bij een verkeersongeval op de kruising Ideweersterweg met de Westerlaan bij Meedhuizen is dinsdagmiddag een van de betrokken autos over de kop geslagen en in de naast de weg gelegen sloot beland. De 67-jarige bestuurder, een inwoner van Hoogezand, raakte daarbij gewond en is onder meer met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. De auto raakte totaal vernield. De andere automobilist, een 56-jarige inwoner uit Wagenborgen bleef ongedeerd. Zijn auto raakte aan de voorzijde beschadigd. De gewonde bestuurder verleende op genoemde kruising geen voorrang aan de voor hem over de Westerlaan vanuit de richting Wagenborgen naderende andere automobilist.

Niebert: rijbewijs ingevorderd
Een 35-jarige automobilist uit Harkstede heeft dinsdagmorgen zijn rijbewijs moeten inleveren, nadat hij op de A7 bij Niebert was betrapt op een snelheid van 192 km/u. Ter plaatse was 120 km/u toegestaan.

radarsnelheidscontroles
De politie heeft op diverse plaatsen een radarsnelheidscontrole gehouden.
Ter Apel, A. G. Wildervanckweg : , aantal geregistreerde voertuigen: 470 , aantal overtredingen: 25 , maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.
Ten Post, Provincialeweg N360 : , aantal geregistreerde voertuigen: 868, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Groningen, Plataanlaan : , aantal geregistreerde voertuigen: 900, aantal overtredingen: 80, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur. Alteveer , Beumeesweg : , aantal geregistreerde voertuigen: 61 , aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen: fietser gewond na aanrijding
Bij een verkeersongeval op de kruising Eemsgolaan met de Peizerweg in Groningen is dinsdagmiddag een 24-jarige Stadjer gewond geraakt. Het slachtoffer stak de kruising over. Hierbij kreeg hij geen voorrang van een 44-jarige automobilist uit Groningen, komende uit de richting Bornster Tol. De automobilist verleende geen voorrang, ondanks het voorrangsbord en haaietanden. Er volgde een botsing waarbij de fietser kwam te vallen. Het slachtoffer raakte hierbij een 35-jarige fietser uit Groningen, die hierdoor ook ten val kwam en licht verwond raakte. De 24-jarige Stadjer liep een hoofdwond op en is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. De politie maakt rapportage op.

Groningen: motorrijder raakt rijbewijs kwijt
De politie heeft dinsdagavond op de Kluiverboom in Groningen het rijbewijs ingevorderd van een 32-jarige motorrijder uit Hoogezand. Tijdens surveillance zagen agenten de man met hoge snelheid rijden over de Beneluxweg. Na een korte achtervolging werd de man aangehouden op de Kluiverboom. Zijn snelheid werd vastgesteld op 123 km/uur. Ter plaatse mag 70 km/uur worden gereden. De Hoogezandster kreeg een bekeuring voor snelheidsovertreding en moest zijn rijbewijs inleveren.

Groningen: fietsendief met behulp van getuige aangehouden De politie heeft dinsdagmorgen een 27-jarige Stadjer aangehouden die werd verdacht diefstal van een fiets. Een getuige had gezien, dat de man op de Vismarkt het slot had weggegooid van de fiets en daarna al fietsende vertrok in de richting van de Herestraat. De getuige waarschuwde de politie en fietste achter de dief aan. Zodoende kon de politie op aanwijzen van de getuige de man aanhouden in de Herestraat. De man is na verhoor weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.