Gemeente Sluis

Cadzand-Bad op 17 augustus

PERSBERICHT - 12 augustus 2005

Afval Bungee Run in Cadzand-Bad op 17 augustus

Er is een nieuwe datum gepland voor de Afval Bungee Run op het strand van Cadzand-Bad. Op 17 augustus wordt de Afval Bungee Run opgebouwd bij strandpaviljoen Caricole om op een speelse manier aandacht te vragen voor het zwerfafval op het strand. Twee keer kon het spel niet doorgaan vanwege het slechte weer. De organisatie hoopt op goed weer en nodigt iedereen uit om van 12.00 tot 15.00 uur de strijd met elkaar én met het afval aan te gaan.

De Afval Bungee Run is een spel op een baan (een groot luchtkussen), waarbij de deelnemers met een gordel aan een elastiek vastzitten. Het afval (een blokje met klittenband) dat de deelnemers in de handen krijgen, moeten ze zo ver mogelijk op de baan vastklitten. Het elastiek remt je af en maakt het je moeilijk en zorgt ervoor dat je na het wegbrengen van het afval weer netjes bij de achterwand van het kussen terugkomt

Het spel wordt georganiseerd in het kader van het project Duurzaam Strandpakket en het actieplan Schoon Strand 2005 van de Stichting Nederland Schoon. De Afval Bungee Run wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Europese Unie in het kader van het Phasing-out-5B project.

Schone stranden
Het doel van de gemeente Sluis voor 2005 is om alle stranden een schoonheidsniveau A (schoon) of A+ (zeer schoon) te laten behalen. De kust is een belangrijke pijler voor het toeristisch-recreatieve aanbod in de regio. Schone stranden zijn daarbij een basisvoorwaarde. Hieraan wordt dan ook veel aandacht besteed. Met het project 'Duurzaam Strandpakket' en het actieplan Schoon Strand 2005 wil de gemeente Sluis een 'flinke steen' bijdragen aan duurzaam gebruik van de kust, niet alleen fysiek maar ook wat betreft beleving en bewustwording.
---

Voor nadere inlichtingen
Gemeente Sluis:

- Afdeling Voorlichting, tel. 0117 - 457 123
- Afdeling Toerisme, Marije Louwsma, tel. 0117 - 457 264