Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 17 augustus 2005

Politie pakt overvaller

TILBURG Bij een bedrijf in Nuenen hebben agenten gistermorgen omstreeks kwart over acht een 25-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij betrokken is geweest bij een overval op een bakkerszaak aan de Johannes van Zantensrtraat in Tilburg. Op dinsdagmiddag 2 augustus tussen kwart over drie en kwart voor vier heeft de man, dreigend met een mes, geld uit de kassa gehaald. Hij ging er met enkele honderden euros vandoor. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. Hij wordt as, vrijdag voor de officier van justitie en de rechter commissaris te Breda geleid.

Eindhovense vrouw slaat met auto over de kop

TILBURG Een 30-jarige vrouw uit Eindhoven is vanmorgen om tien over acht op de A58 (rijrichting Breda) met haar auto over de kop geslagen. Door nog onbekende oorzaak verloor de vrouw de macht over het stuur en kwam langs de vangrail van de middenberm terecht. Wonder boven wonder hield de vrouw slechts wat schrammetjes aan het ongeval over. Ambulancepersoneel heeft de vrouw ter plaatse onderzocht. Verdere behandeling was niet noodzakelijk.

Winkeldievegge opgepakt

TIL BURG Gistermiddag om drie uur hebben agenten in een doe-het-zelfzaak aan de Hestiastraat een 44-jarige vrouw uit het Belgische Ravels aangehouden. De vrouw werd betrapt bij de diefstal van een doos met tegels ter waarde van 240 euro. Zij werd met een geldboete van 130 euro weer in vrijheid gesteld.

Tilburgse vrouw belandt na aanrijding in tuin

TILBURG Op de hoek van de Landbouwstraat en de Berglandweg in Tilburg belandde gistermiddag, omstreeks kwart over drie, een 51-jarige vrouw uit deze stad met haar auto in de tuin van een woning. De Tilburgse kwam met haar auto uit de Landbouwstraat en ramde daar een verkeersheuvel. De chauffeuse heeft toen in plaats van te remmen, vermoedelijk gas gegeven en botste op een muur van de tuin bij de woning van een 68-jarige Tilburger. De auto van de Tilburgse is door een takelbedrijf getakeld. De Tilburgse werd door ambulancepersoneel voor nader onderzoek naar het TweeStedenziekenhuis gebracht. De vrouw hield aan het gebeuren nekklachten over.

Man probeert met valse foto rijbewijs te bemachtigen

TILBURG Een 20-jarige man uit Tilburg is gistermiddag om kwart voor vijf aangehouden in Stadskantoor 1 aan het Stadhuisplein in Tilburg. Bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente Tilburg meldde de man zich voor het aanvragen van een rijbewijs. Hij toonde hierbij een verklaring van rijvaardigheid, maar de foto die op deze verklaring zat kwam niet overeen met de man die zich aan de balie meldde. Hierop werd de politie ingeschakeld die de man heeft aangehouden. In het belang van het onderzoek is de verdachte in verzekering gesteld. Hij bekende de oplichting.

Zwerver verliest houten been

TILBURG Bij de politiemeldkamer kwam gistermiddag rond tien over vijf een melding binnen dat in een bos aan de Reeshofdijk een man rondkroop. Als agenten ter plaatse de zaak onderzoeken blijkt dat een 53-jarige zwerver in het bos zijn houten been was verloren en niet meer terug kon vinden. Agenten en omstanders zijn in het bos gaan zoeken en vonden het been van de man. Hierop kon de 53-jarige man zijn weg weer vervolgen.

Zaandamse vrouw van tas beroofd

TILBURG Een 36-jarige vrouw uit Zaandam is gistermiddag tussen twee uur en kwart over twee in de Kapelhof in Tilburg van haar tas met daarin een digitale camera beroofd. De vrouw, die op een camping in Hilvarenbeek verblijft, was in het centrum van Tilburg aan de wandel. Toen zij in de Kapelhof terecht kwam werd haar tas van de schouder gerukt, waarop de dader er op de fiets vandoor ging. De politie heeft van de Zaandamse een uitgebreide aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

TILBURG Een 13-jarig mesje uit Tilburg is gisteravond rond de klok van halfacht op de Hoek van de Trouwlaan en de Piet Heinstraat beroofd van haar diskman ter waarde van 40 euro. De beroving is gepleegd door twee nog onbekende meisjes. Zij vroegen het Tilburgse meisje naar de Oerlesestraat en of zij met hen mee wilde lopen. Toen de benadeelde daarmee instemde werd onderweg haar diskman gestolen. De politie heeft gisteravond een uitgebreide aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Alphense slaat met auto over de kop

TILBURG Aan de Brakel in Riel is gisteravond omstreeks halfacht een 19-jarige vrouw uit Alphen met haar auto over de kop geslagen en in de berm van de weg beland. De vrouw reed over de Brakel in Riel, komende uit de richting Alphen. In een bocht kwam een nog onbekende tegenligger haar tegemoet, waarbij de tegenligger op de rijbaan van de Alphense terecht kwam. De vrouw moest hierdoor naar rechts uitwijken om een aanrijding te voorkomen, waarbij haar auto over de kop sloeg en in de berm belande. De vrouw liep hierbij schaafwonden op. De onbekende tegenligger reed gewoon door. De politie onderzoekt de zaak.

Agenten pakken man op na mishandeling

TILBURG Vannacht omstreeks tien voor drie hebben agenten aan de Professor Cobbenhagenlaan in Tilburg een 24-jarige Tilburger aangehouden in verband met een vechtpartij aan de Academielaan in Tilburg. De man wordt verdacht van de mishandeling van een 30-jarige man uit Tilburg. Dat gebeurde tijdens een feest in verband met de TIK-week. Beveiligingspersoneel was van de vechtpartij getuige en hield de verdachte op in afwachting van de politie. Van het slachtoffer hebben agenten vannacht een aangifte opgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Carel Bouman