Ingezonden persbericht


Veenendaal, 17 augustus 2005

Overname Medi Interim past perfect in groeistrategie UC Zorg

UC Zorg doet overnamebod op USG-dochter

Veenendaal - UC Zorg uit Veenendaal, uitzendorganisatie voor de zorgsector, wil concurrent Medi Interim overnemen. Daartoe heeft het bedrijf gisteren een overnamebod gedaan. Met de overname verwerft UC Zorg in één keer de positie van marktleider in Nederland.

Volgens de woordvoerder van UC Zorg, mr E. de Bruijn, is Medi Interim een uitstekende overnamekandidaat: "Met ruim 30 vestigingen door heel Nederland is Medi Interim de grootste uitzendorganisatie in de medische sector van dit moment en beschikt het over een uitstekende spreiding."

Tegelijk is De Bruijn van mening dat de toekomst van klanten en personeel van Medi Interim onder leiding van UC Zorg veel beter gewaarborgd zijn. "De United Service Group - waar Medi Interim nu nog deel van uitmaakt - is een beursgenoteerde onderneming. In het belang van de aandeelhouder moeten al haar activiteiten dus maximaal winstgevend zijn. Over het jaar 2004 heeft Medi Interim echter een verlies geleden van ruim ¤ 2 miljoen.

Als onderdeel van de United Services Group móet Medi Interim, op een tegennatuurlijke manier werken. Zij moet geforceerd winst maken. We horen vanuit de markt dan ook steeds meer negatieve geluiden over de dienstverlening van Medi Interim. Daardoor verliest het bedrijf steeds meer marktaandeel."

De filosofie van UC Zorg is juist, dat het winstoogmerk in de gezondheidszorg niet de eerste prioriteit heeft. Gezondheidszorg is in de optiek van UC Zorg een niet-commerciële aangelegenheid. "Kwaliteit, dienstbaarheid en betrokkenheid staan bij ons op de eerste plaats," aldus De Bruijn. "In dit vakgebied behoort de mens centraal te staan en niet het maken van winst. In de gezondheidszorg moet je winst dan ook verdíenen. En dat doe je door kwaliteit, dienstbaarheid en betrokkenheid te bieden, iedere dag, het hele jaar door op elk moment. Daar staan wij voor!"