Gemeente Beverwijk


11-08-2005

Verkeersmaatregelen tijdens Sail-Parade-In en Sail-Parade-Out

Tijdens de Sail-Parade-In op woensdag 17 augustus en Sail-Parade-Out op maandag 22 augustus 2005 is een aantal verkeersmaatregelen langs het Noordzeekanaal van kracht.

Bij de intocht en de uittocht van de SAIL-vloot op 17 en 22 augustus 2005 wordt langs het Noordzeekanaal veel publiek verwacht. Om de toestroom van publiek dat met de auto komt in goede banen te leiden en de veiligheid van wandelend publiek te garanderen zijn verkeersmaatregelen genomen en parkeerplaatsen ingericht. Automobilisten worden hiernaar verwezen door verkeersregelaars.

De verkeersmaatregelen
Alle verkeersmaatregelen op beide dagen gelden van 06:00 tot 18:00 uur of voor zoveel langer of korter als noodzakelijk wordt geacht.

Zuidzijde Noordzeekanaal
De N202 tussen de Laaglandersluisweg en de Ruigoordweg geheel is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Noordzijde Noordzeekanaal
De N246 (Kanaalweg-Provincialeweg) tussen Pont Buitenhuizen en het bedrijventerrein Beveland geheel is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

IJmuiden
De Kanaaldijk (tussen het Sluisplein en de Stationsweg), de Noordersluisweg en de Zuidersluisweg rond de sluizen te IJmuiden geheel zijn afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Alle Pontveren over het Noordzeekanaal zijn uit de vaart.

De route voor gevaarlijke stoffen is beperkt tot de Schellingwouderbrug aan de Zuiderzeeweg ten westen van de Zeeburgertunnel.

Voor publiek van Parade-IN en Parade-OUT geldt als algemeen uitgangspunt dat:
· Publiek dat uit het zuiden komt (Haarlem, Den Haag, Utrecht, Amersfoort) wordt richting de zuidoever van het kanaal geleid.
· Publiek dat uit het noorden komt (Alkmaar, Hoorn, Leeuwarden) wordt richting de noordoever van het Noordzeekanaal geleid.
· Parkeren op de openbare weg niet is toegestaan anders dan op de daarvoor aangewezen - tijdelijke - parkeerplaatsen tot 16:00 uur (wegsleepregeling van toepassing!).
· Houders van een invalidenkaart doorgang krijgen tot de voor invaliden aangewezen plaatsen.
· Publiek alle aanwijzingen door middel van borden en de aanwijzingen van verkeersregelaars en parkeerbegeleiders dient op te volgen. ER IS BEPERTE PARKEERGELEGENHEID!

Openbaar vervoer

Publiek dat met het openbaar vervoer wil reizen kan zich via de site van SAIL Amsterdam www.sail.nl informeren over de beste route naar SAIL via Station Amsterdam Centraal voor de binnenkomst van de vloot in Amsterdam. Voor de locaties langs het Noordzeekanaal kunt u naar de stations Beverwijk, Zaandam en Sloterdijk reizen. Voor de aansluiting met de lijndiensten van Connexxion kunt u voor vertrektijden kijken op www.9292ov.nl of bellen met 0900-9292 (70ct/min). De dienstregeling van de juiste buslijnen kunt u ook downloaden via www.connexxion.nl

Zie voor de verkeersmaatregelen bijgaande kaart.

Deze informatie is ook te vinden op www.noord-holland.nl aanklikken SAIL.