Senternovem


Voorlichtingsbijeenkomst MARCO POLO

Aanvangsdatum

17-08-2005

Het Marco Polo programma van de Europese Unie is gericht op het verschuiven van het goederenvervoer per weg naar andere modaliteiten welke milieuvriendelijker zijn. Dit kan zowel transport per spoor, binnenvaart of kustvaart zijn als intermodaal transport. Mogelijkheden liggen in het vervoer van bulk of conventionele goederen als ook het vervoer van transporteenheden zoals containers of pallets.

Marco Polo ondersteunt commerciële activiteiten op de vrachtvervoersmarkt. Deze steun verschilt dus van de steunverlening in het kader van onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma's en het Trans-Europese netwerkprogramma. Marco Polo voorziet in bijstand aan modal-shiftprojecten in alle segmenten van de vrachtvervoersmarkt, niet alleen het gecombineerd vervoer. Het programma zal ook acties kunnen financieren waarbij kandidaten voor toetreding tot de Europese Unie betrokken zijn. Overeenkomstig het subsidiariteitsbeginsel zal het zich echter op internationale, en niet op nationale projecten richten.

Naar verwachting zal de Europese Commissie na de zomer de 2005 oproep van het Marco Polo publiceren.
De verwachte sluitingsdatum is medio december 2005.

Vooruitlopend hierop organiseert EG-Liaison op 17 augustus 2005 een voorlichtingsbijeenkomst voor geïnteresseerde partijen.

Hier treft u het programma aan voor deze middag.

U kunt zich inschrijven via het aanmeldingsformulier.

Aan de deelname zijn kosten verbonden ter hoogte van 25 Euro.

Locatie

SenterNovem Den Haag

Toegangsprijs

25 EURO

Contact

Voor meer informatie over deze middag, het Marco Polo programma of transport in het Europese Zesde Kaderprogramma kunt u contact opnemen met Erik van de Burgwal (e.van.de.burgwal@egl.nl, of 070-373 52 50). Wijzigingsdatum | 26-07-2005