Gemeente Amsterdam

Sail 2005
Enjoy a world of friendships
20 januari 2005 - Djoe Lan Tan

Dit jaar is Amsterdam weer de thuishaven voor één van de grootste maritieme manifestaties ter wereld: SAIL Amsterdam 2005. De gemeente Amsterdam verwelkomt dit spectaculaire evenement van 17 tot en met 22 augustus in de IJhaven, onder het motto 'Enjoy a world of friendships'.

Amsterdam is in augustus zes dagen lang een levende expositie van varend erfgoed en nautische rijkdom. Tijdens SAIL Amsterdam 2005 worden er ca. 20 Tall Ships alsmede 500 historische zeil- en motorboten in de Amsterdamse IJhaven verwacht.

SAIL

Tall Ships

Net als bij de vorige SAIL evenementen worden er Tall Ships vanuit de hele wereld aangetrokken. Zo zullen er naast een aantal Nederlandse Tall Ships, indrukwekkende windjammers uit landen als Australië, Brazilië, Noorwegen, Roemenië, Rusland en Oekraïne in de IJhaven te bewonderen zijn.

Naast de immense Tall Ships nemen ook weer honderden klassieke zeil- en motorschepen deel aan SAIL Amsterdam 2005. Deze schepen komen tijdens SAIL te liggen in het Oosterdok en het Aquarena, ten westen van de Verbindingsdam.

Enjoy a World of Friendships

Maar, SAIL 2005 wordt meer dan schepen kijken, sfeer proeven en genieten van verrassende ontmoetingen: SAIL 2005 brengt letterlijk en figuurlijk werelden en mensen bij elkaar en wordt een bijzonder evenement met maatschappelijke relevantie: SAIL heeft tolerantie, begrip en vriendschap als drijvende elementen.

In haar programmering, activiteiten en communicatie gaat SAIL Amsterdam 2005 vorm en inhoud geven aan de volgende drie thema's:
* de maritieme link tussen verleden, heden en toekomst;
* de verbinding van werelden en culturen;
* de rol van jongeren.

Deze drie thema's hebben het samenbindende motto 'Enjoy a world of friendships' meegekregen.

Sponsors

De gemeente Amsterdam is de subsidieverstrekker van SAIL 2005. Daarnaast hebben de Nationale Postcode Loterij, de Postbank en de Koninklijke Marine zich als hoofdsponsor gemeld.

© Gemeente Amsterdam