Talpa Nederland



The Fifth Element

Ook voor de beste films zit je bij Talpa gebeiteld. Aanstaande maandag zie je de kaskraker 'The Fifth Element' met Bruce Willis.

Fifth Element Filminfo

Iedere 5.000 jaar doet een duister en slecht ras een poging de macht over het heelal te krijgen. In 2259 zijn de 5.000 jaar bijna om. Op aarde is daar Zorg (Gary Oldman) die de ondergang van de aarde zal leiden. Een ander vredelievend ras is onderweg om dit tegen te gaan. Zij hebben jarenlang het vijde element beschermd. De vier eerste elementen zijn water, wind, aarde en vuur, maar wat is de vijfde?

Korban Dalles (Bruce Willis) is een ex-marinier die nu een leven als taxichauffeur leidt. Hij sjoemelt wat aan totdat hij een onverwachte vracht in zijn taxi krijgt. De jonge vrouw (Mila Jovovich) spreekt een onverstaanbare taal. Ze weet hem uit te leggen dat ze naar een speciale priester wil. Korban brengt haar daarheen en deze vertelt hem dat ze zelf het vijfde element is, het perfecte wezen dat kan zorgen dat de aarde niet zal vergaan. Korban snapt er niet veel van. Thuisgekomen krijgt hij bezoek van oud collega's die hem dwingen een missie aan te nemen. Een missie om de aarde te redden. Als hij erachter komt dat ook Leeloo (het vijfde element) hiermee te maken heeft gaat hij erop uit.

De andere vier elementen blijken zich te bevinden op een vakantie ruimteschip. Ze gaan erheen maar zijn niet de enigen. Ook een bandietengroep die wraak wil nemen op Zorg en Zorg zelf zetten koers naar het ruimteschip. Het wordt een knallende finale waarbij niet iedereen er even goed vanaf komt. Korban en de priester weten samen met Leeloo te ontsnappen, maar ze moeten de vijf element bij elkaar brengen om het wonder te doen geschieden.

Ze komen er achter hoe de vier elementen in werking gesteld moeten worden, maar hoe zit dat met het vijfde element?


© 2005 TALPA