Gemeente Grootegast


Bouwaanvragen etc.
De volgende aanvragen voor een vergunning zijn ontvangen:

AANVRAGEN BOUWVERGUNNING
Lichte bouwvergunning
G.J.V. Gerritsen te Grootegast, voor het plaatsen, veranderen van toilet en afscheiding op het perceel Hoofdstraat 87 te Grootegast, datum ontvangst 10 augustus 2005;
R. Rodenboog te Grootegast, voor het legaliseren van het vervangen van een dakkapel op het perceel Hoflaan 34 te Grootegast, datum ontvangst 11 augustus 2005.
Reguliere bouwvergunning
W. v.d. Kamp te Kornhorn, voor het tijdelijk plaatsen van twee containerunits voor de periode van maximaal 5 jaar, op het perceel Provincialeweg 37 te Kornhorn, datum ontvangst 8 augustus 2005; T. Gjaltema te Grootegast, voor het plaatsen van een zwembad op het perceel Munnekeweg 2 te Grootegast, datum ontvangst 8 augustus 2005

AANVRAGEN SLOOPVERGUNNINGEN/MELDINGEN
G. Hazenberg te Grootegast, voor het slopen van een berging op het perceel Hoofdstraat 35 te Grootegast, datum ontvangst 5 augustus 2005.

INGETROKKEN BOUWAANVRAAG
Camping de Watermolen te Opende, voor het plaatsen van drie trekkershutten op het perceel Openderweg 26 te Opende, datum ontvangst 10 augustus 2005.

Bovenvermelde aanvragen worden gepubliceerd om belanghebbenden vroegtijdig op de hoogte te brengen. Burgemeester en wethouders moeten over de aanvragen nog een beslissing nemen met betrekking tot onder andere de ontvankelijkheid, de te volgen procedure en uiteindelijk het wel of niet verlenen van de vergunning. Dit betekent dat er op dit moment nog geen bezwaarschriften kunnen worden ingediend. Wel bestaat de mogelijkheid uw bedenkingen kenbaar te maken door een schriftelijke zienswijze in te dienen. Informatie over de aanvragen is te verkrijgen in het gemeentehuis bij de balie Ruimte (afdeling VROOW).

De volgende vergunningen zijn verleend:

REGULIERE BOUWVERGUNNINGEN
V.V. Niekerk te Niekerk, voor het oprichten van een clubgebouw op het perceel Smidshornerweg 51 te Niekerk, datum verzending 10 augustus 2005;
W. Noordhof te Niekerk, voor het plaatsen en in gebruik nemen van een tijdelijke voorziening ten behoeve van een kantoor, kantine en sanitaire ruimte op het perceel Aldringastraat 9a te Niekerk, datum verzening 10 augustus 2005;
T. Gjaltema te Grootegast, voor het vervangen van de woning op het perceel Munnekeweg 2 te Grootegast, datum verzending 10 augustus 2005.

REGULIERE BOUWVERGUNNINGEN 1e FASE
Dhr. G. van Dellen en mw. H. Bleeker te Twijzel, voor het bouwen van een woning met garage op het perceel Jelsmastraat 1 te Opende, datum verzending 10 augustus 2005;
F. Visser te Drachtstercompagnie, voor het bouwen van een woning op het perceel Iwemastraat 2 te Opende, datum verzending 10 augustus 2005.

REGULIERE BOUWVERGUNNINGEN 2e FASE
J. Bosma te Opende, voor het uitbreiden/vernieuwen van de woning op het perceel Postdijk 1 te Opende, datum verzending 11 augustus 2005.

De volgende vergunning is geweigerd:
Fam. De Vries te Lutjegast, voor het uitbreiden van de woning op het perceel De Wieren 29 te Lutjegast, datum verzending 8 augustus 2005.

Informatie omtrent de afgegeven vergunningen is te verkrijgen bij de sector Ruimte, bureau VROOW.
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht (art. 6.4/6.5) kan, tenzij anders vermeld, een ieder die rechtstreeks in zijn/haar belang is getroffen binnen zes weken na verzenddatum van bovenvermelde vergunningen een schriftelijk en gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast, Postbus 46, 9861AA Grootegast.
Uw bezwaarschrift moet in ieder geval de volgende gegevens bevatten:
- uw naam en adres,

- de datum waarop u de brief schrijft,

- een omschrijving van het besluit waartegen uw bezwaar zich richt,
- de reden ( en waarom u het niet eens bent met het besluit ),
- uw handtekening.
Een bezwaarschrift schorst de aanvang van de bouwwerkzaamheden niet op. Indien u dit wilt bereiken, kan op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet Bestuursrecht een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Groningen. Er moet dan wel eerst bezwaar zijn ingediend.
---

(c) 2003 Gemeente Grootegast