Gemeente Voorschoten

Persberichten - Rioolwerkzaamheden Molenlaan, een centrum omgeving Uitgebracht op: maandag 15 augustus 2005

De gemeente Voorschoten voert vanaf 15 augustus 2005 tot en met medio oktober 2005 rioolwerkzaamheden uit in de Molenlaan, de Treubstraat, het Treubplein, de Schoolstraat en de Leidseweg (westzijde) vanaf de Koningin Julianalaan tot aan de Leidseweg-Noord. De gemeente verricht de werkzaamheden vanwege de renovatie van het hoofdgemaal aan de Molenlaan.

De werkzaamheden zijn een vervolg op rioolwerkzaamheden, die al in het najaar van 2004 plaatsvonden. Door de werkzaamheden die nu plaatsvinden, is het gemaal ongeveer vijf weken buiten bedrijf.

Met de renovatie wordt de capaciteit van het hoofdgemaal aanzienlijk groter. Door de capaciteitstoename kan het aantal lozingen van de riolering op het oppervlaktewater, zoals sloten, tot een minimum beperkt worden in geval van wateroverlast, bijvoorbeeld door stortbuien. De capaciteitstoename van het gemaal levert daarom een milieuvoordeel op.

Niet alleen het gemaal, maar ook de persleiding die aan het gemaal is gekoppeld, wordt gerenoveerd. Het rioolwater wordt door deze persleiding heen gepompt. Om het rioolwater te kunnen blijven afvoeren, komt er een tijdelijke pompput in de Schoolstraat ter hoogte van de Koningin Julianalaan. Tussen de Molenlaan en de Leidseweg-Noord worden op verschillende locaties werkputten gemaakt.

Hoewel de gemeente zo veel mogelijk tracht hinder te voorkomen, kan enige stankoverlast ontstaan. De geur is polyesterachtig en onschadelijk. Ook kan het voorkomen dat er tijdelijk extra lozingen op oppervlaktewater plaatsvinden doordat tijdens de werkzaamheden de afvoercapaciteit voor het rioolwater kleiner is dan gebruikelijk.


- einde bericht -