Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


15 augustus 2005


Nunspeet - Inbraak in supermarkt


Afgelopen nacht werd ingebroken in een supermarkt aan de Nijverheidsweg. Men wist binnen te komen door de toegangsdeur te vernielen. Binnen werd de deur van het kantoortje geforceerd. Weggenomen werd een kleine kluis met daarin een onbekend geldbedrag. De politie is een onderzoek gestart.


Epe - Drankrijder betrapt


Agenten hebben afgelopen nacht bij een controle op de S9 een 43-jarige automobilist uit Elspeet betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man blies 1,2 prom en kreeg een boete.


Epe - Vrachtwagen weggenomen


Bij een bedrijf aan de Kweekweg werd zaterdag 13 augustus een vrachtwagen weggenomen. Dit moet gebeurd zijn tussen 22.00 en 24.00 uur. Het gaat om een witte Volvo bakwagen, type FL612 met op de witte cabine en op de laadklep blauwe letters. Verder werd het zeil van andere vrachtwagen en twee hekken vernield.
In de nacht van zaterdag op zondag werd bij een bedrijf aan de Hammerstraat getracht een vrachtwagen weg te nemen. Deze stond geparkeerd voor het bedrijf. Een portier was opengebroken en er was behoorlijke schade bij het stuurkolom.
De politie heeft de beide zaken in onderzoek.


Putten - Bij zwembad ingebroken


Afgelopen nacht werd ingebroken in het zwembad aan de Zuiderveldweg. Een beveiligingsmedewerker zag rond 02.30 twee mannen bij de toegangsdeur van het zwembad. De politie werd gewaarschuwd, maar beide mannen wachtten hun komst niet af en gingen er vandoor. Een uitgebreid zoektocht leverde niet op. Beiden droegen donkere kleding en een bivakmuts. Bleek, dat men de inbrekers een paar schuifdeuren hadden geforceerd, maar voor zover bekend is er niets weggenomen.


Ermelo - Jongen in nood


Een 9-jarige jongen uit Gouda was zondagmiddag vanaf de camping in Zeewolde aan het varen met zijn bootje. Opeens deed de buitenboordmotor het niet meer en de jongen wilde met bootje en al terugzwemmen. Een 47-jarige Emmenaar hoorde de jongen huilen en zag hem richting de druk bevaren vaargeul drijven. Hij waarschuwde de politie. Met spoed kwam er een boot van de politie Flevoland en kon de jongen uit water gehaald worden. De jongen had reeds onderkoelingsverschijnselen, maar kon gelukkig terug naar zijn familie op de camping.


Harderwijk - Openbare dronkenschap


Agenten hebben zondagmiddag proces verbaal opgemaakt tegen een 42-jarige inwoner uit Ermelo. De man gedroeg zich op station aan het Stationsplein erg vervelend en luidruchtig en bleek behoorlijk onder invloed van alcohol.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --