Politie Zeeland


---


W-5544-2005 Poging tot verkrachting Grijpskerke in Opsporing Verzocht

De Zeeuwse politie vraagt morgenavond in het programma Opsporing Verzocht aandacht voor een poging tot verkrachting van een 17 jarig meisje aan de Loodholseweg in Grijpskerke.
Het meisje fietste in de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 juli omstreeks 02.00 uur over het fietspad van haar werk naar huis toen zij vlak bij de bebouwde kom grens/begraafsplaats aan de Loodholseweg in Grijpskerke door een man van haar fiets de struiken in werd getrokken. Na hevig verzet van het meisje vluchtte de man in een zilverkleurige Audi A4 richting Grijpskerke.
De uitzending is op Nederland 2 en begint om 20.20 uur.
De uitzending wordt herhaald op woensdag op Nederland 1 om 15.15 uur.


Opsporing Verzocht vernieuwd

Vanaf 16 augustus maakt het tv-programma Opsporing Verzocht gebruik van een nieuw telefoonnummer voor reacties en tips. Het nummer 0800 - 6070 (gratis) vervangt dan de verschillende nummers die gebruikt werden. Via dit nummer krijgt de beller 24 uur van iedere dag het callcenter van het KLPD in Driebergen aan de lijn, die dan naar het desbetreffende politiekorps doorverbindt. Hiermee verwachten de producenten van het opsporingsprogramma (de AVRO, het Openbaar Ministerie en KLPD) een betere bereikbaarheid te bewerkstelligen om zo meer misdrijven te kunnen oplossen.
Ook de uitzenddag, het decor en de opzet van het programma zijn vanaf die week anders. De vaste dag van uitzending wordt de dinsdag vanaf 20.20 uur op Nederland 2.
Het telefoonnummer 0800-6070 wordt voortaan gebruikt bij alle landelijk opsporingsberichtgeving.
Ook de site www.vermistepersonen.info van het KLPD gaat dit telefoonnummer gebruiken.


Z-5545-2005 Aanrijding in Terneuzen
Op de Reuzenhoeksedijk in Terneuzen vond maandag rond 09.15 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's.
Een 63-jarige automobilist uit Terneuzen remde af en gaf links richting aan om de Knapweg in te rijden. Een achter hem rijdende 50-jarige automobilist uit de gemeente Hulst had dit over het hoofd gezien en wilde de 63-jarige automobilist links inhalen juist op het moment dat deze afsloeg. Beide voertuigen kwamen vervolgens met elkaar in botsing en raakten beschadigd. Beide bestuurders bleven ongedeerd.


W-5546-2005 Diefstal en vernielingen parkeermeters
Op de Verlengde Dishoekseweg in Koudekerke is in de nacht van zondag op maandag een parkeermeter in zijn geheel weggenomen.
Een tweede parkeermeter, op dezelfde locatie, werd opengebroken in een poging het geld weg te nemen. Dit is echter niet gelukt.
Op het Oranjeplein in Veere werden in de nacht van zaterdag op zondag ook vernielingen gepleegd aan een parkeermeter. Schadebedragen zijn niet bekend.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.