Gemeente Soest

Informatieavonden

Datum: 15/08/2005

Informatieavonden Landschapsontwikkelingsplan Eemland

Werken aan een vitaal, fraai en duurzaam Eemland

Ruim een jaar geleden zijn de gemeenten Baarn, Bunschoten, Eemnes en Soest samen met het landschapsarchitectenbureau Brons+partners gestart met het opstellen van het Landschapsontwikkelingsplan (LOP) voor hun buitengebied.

In samenspraak met een uitgebreide klankbordgroep is het afgelopen jaar volop gewerkt aan het plan. Men begon met een uitgebreide analyse van alle facetten van het buitengebied zoals bodem, water, landbouw, recreatie en cultuurhistorie. Dit alles is gebruikt bij het opstellen van een toekomstvisie, waarin gekeken is hoe natuur, recreatie en landschapsontwikkeling (aandacht voor kleine landschapselementen) naast de landbouw kunnen plaatsvinden.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de uitwerking van de visie in een aantal projectideeën, waarmee de visie ook daadwerkelijk realiteit kan worden.

Gedurende het planproces is het Eemland samen met de polder Arkemheen aangewezen als toekomstig Nationaal Landschap. Deze status, die het landschap recht doet, biedt talrijke kansen om actief verder te werken aan het landschap van het Eemland.

Het concept-Landschapsontwikkelingsplan ligt met ingang van 22 augustus 2005 gedurende zes weken (tot 3 oktober 2005) voor een ieder ter inzage. Gedurende de termijn van terinzagelegging is een ieder bevoegd zowel schriftelijk als mondeling zienswijzen naar voren te brengen met betrekking tot het concept-Landschapsontwikkelingsplan. De schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Soest, Postbus 2000, 3760 CA Soest.

Een samenvatting van het concept-Landschapsontwikkelingsplan en een nieuwsbrief kunt u downloaden:

* Samenvatting landschapsontwikkelingsplan
* Informatiein

Daarnaast wordt in elke gemeente afzonderlijk een inspraakavond georganiseerd:

* Bunschoten: donderdag 25 augustus om 20.00 uur
* Soest: woensdag 31 augustus om 20.00u

* Baarn: maandag 19 september om 20:00u in de raadszaal van het gemeentehuis (ingang Laanstraat 1)

* Eemnes: (nader te bepalen)

Het definitieve Landschapsontwikkelingsplan zal naar verwachting in de vergadering van november 2005 worden voorgelegd aan de gemeenteraad ter besluitvorming.

Na vaststelling vormt het Landschapsontwikkelingsplan de komende tien jaar de basis voor een actief landschapsbeleid, waarin een vitaal, toegankelijk, fraai en duurzaam Eemland voorop staat!

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer