Gemeente Nijmegen

Aandelen Novio naar HTM

15 augustus is een principe akkoord ondertekend in aanwezigheid van Peter Lucassen (Wethouder Financiën, gemeente Nijmegen), Ton Kaper (Algemeen directeur HTM Personenvervoer NV) en Martin van Lokven (Algemeen directeur Novio NV). Voor de ruim 550 medewerkers van Novio komt de werkgelegenheid met de nieuwe aandeelhouder niet in gevaar.

Continuïteit gegarandeerd
Het openbaar vervoer dat Novio op dit moment in Nijmegen en omgeving en in Oost-Utrecht via dochtermaatschappij Stadsvervoer Nederland uitvoert wordt op dezelfde wijze gecontinueerd. Ook de kleinschalige vervoeractiviteiten van dochterbedrijf Novio Express zoals Regiotaxi KAN, Regiotaxi Noord-Veluwe, Taxihopper en het leerlingenvervoer voor meer dan 40 gemeenten blijven intact. Daarnaast zullen ook de werkzaamheden van Novio Techniek worden gecontinueerd. Novio heeft een omzet van 70 miljoen.

Marktspelers van formaat
De kracht van Novio schuilt in de kennis, klantgerichtheid en betrokkenheid om in te kunnen spelen op een veranderende markt met veranderende eisen. Het bedrijf HTM staat bekend als een sociaal verantwoord bedrijf dat garant staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

HTM vult de bedrijfsfilosofie van Novio uitstekend aan. Beide bedrijven hebben de intentie om te groeien. Kwaliteit van het personenvervoer staat daarbij voorop. Met ervaringen op het gebied van stadsvervoer, streekvervoer, kleinschalig vervoer en rail zijn de bedrijven in staat om tot een marktspeler van formaat uit te groeien in Nederland. Een sterke marktpositie is van groot strategisch belang in het speelveld van aanbestedingen. Novio en HTM hebben gezamenlijk circa 2800 medewerkers in dienst die ongeveer 145 miljoen reizigers vervoeren en een omzet van 280 miljoen euro realiseren.

De ondernemingsraden van Novio zijn gevraagd om een advies te geven. Ook is de Sociaal-Economische Raad (SER) en de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) ingelicht en zijn tevens de vakbonden ingelicht. Na behandeling in de gemeenteraad van Nijmegen zal het college van B&W naar verwachting in het najaar een definitief besluit nemen.