Gemeente Assen


Bezoekadres
Noordersingel 33
9401 JW Assen

Postadres
Postbus 30018
9400 RA Assen

Telefoon
0592-366911


Senioren in beweging

Assen, 15 augustus 2005

Dit najaar start de gemeente Assen met een sportstimuleringsproject voor ouderen. Het project biedt senioren met én zonder chronische aandoening en/of lichamelijke beperking de gelegenheid om kennis te maken met allerlei vormen van sport. Het project is met name bedoeld voor mensen die op dit moment nog niet voldoen aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen*.

Het project wordt gefinancierd uit de Breedtesportimpuls. De gemeente Assen wil met dit project senioren stimuleren om meer te gaan bewegen.

Deze week krijgen de inwoners tussen de 55 en 65 jaar van de wijken Centrum, Pittelo en Marsdijk een brief met een uitnodiging om deel te nemen aan het sportstimuleringsproject. Iedereen die mee wil doen krijgt eerst een fittest. Hierbij is ook een arts aanwezig. De deelnemers kunnen daarna een introductieprogramma van 12 weken volgen. Iedere week wordt dan een uur sport- en spelactiviteiten gevolgd. Er zijn twee programma's: één voor mensen met en één voor mensen zonder een chronische aandoening en/of beperking. De sportactiviteiten worden gehouden in een sporthal of gymzaal in de buurt. De kosten voor de fittest bedragen 3,- en deelname aan het introductieprogramma 35,-.

Na het introductieprogramma kunnen de deelnemers meedoen aan een vervolgprogramma. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de gekozen sport. Tijdens dit programma krijgen de deelnmers ook wekelijks activiteiten aangeboden onder deskundige leiding. Het programma wordt afgesloten met een tweede fittest. Daarna kan men kiezen om te blijven sporten binnen de groepen of om te gaan sporten bij een vereniging of sportschool.

Voor de uitvoering van dit sportstimuleringsproject werkt de gemeente Assen samen met de Stichting Ouderen Werk Assen (SOWA), GGD Drenthe, Cordaad, de Seniorenraad, de Sportcommissie, Sportclub Bartje, Asser Gymnastiek Vereniging (AGV), Handbalvereniging Assen '75, Postema Fitness Studio en SportDrenthe.