Eemland zuid 12.30 uur

Utrecht 15-08-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Drugs aan vrienden geven

WOUDENBERG Op grond van binnengekomen informatie werd door de wijkpolitie Woudenberg op maandag 3 augustus een 19-jarige Woudenberger verhoord op verdenking van gebruik en verschaffen van harddrugs aan vrienden. De verdachte legde een bekennende verklaring af.

In de woning van de verdachte werd bovendien een kleine hoeveelheid speed (harddrugs) aangetroffen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt in het kader van de Opiumwet en hij zal zich moeten verantwoorden bij de rechter.

Toezicht op jeugd en afval

ACHTERVELD/LEUSDEN/WOUDENBERG De politie heeft op donderdagmiddag en avond gecontroleerd op de aanwezigheid van overlastgevende jongeren op tal van schoolpleinen in Achterveld, Leusden en Woudenberg. Er werd geen overlast geconstateerd en het bleek rustig op de pleinen.

Verder werd gesurveilleerd bij de Hamersfhof in Leusden in verband met meldingen van omwonenden over de aanwezigheid van brandbaar afval dat door de middenstand buiten zou zijn geplaatst. Er werd tijdens dit toezicht geen brandbaar afval aangetroffen.

Scootercontrole op Noordewierweg

AMERSFOORT De wijkagent van het Soesterkwartier heeft op donderdagochtend 11 augustus gecontroleerd op verkeersgedrag van scooter en bromfietsbestuurders. De controle vond plaats op de Noordewierweg. In totaal werden deze ochtend 5 bestuurders bekeurd. De bekeuringen werden uitgeschreven voor rijden zonder helm (3x), rijden zonder certificaat (1x) en rijden zonder verzekering (1x).

Medicijnen verloren

WOUDENBERG - Vrijdag 12 augustus meldde een vrouw de vermissing van medicijnen. De medicijnen zaten in een strip in de portemonnee van de vrouw. Vermoedelijk heeft zij deze donderdag 11 augustus verloren bij de Aldi aan de Dorpsstraat. De (9) tabletten zijn bij inname schadelijk voor de gezondheid van kinderen. Treft u de medicijnen aan, neem dan contact op met de politie van het district Eemland zuid (0900-8844).

Bedreiging met mes

AMERSFOORT - Zondagmiddag 14 augustus kreeg de politie de melding dat een man een andere man bedreigd had met een mes.

Omstreeks 13.30 uur kwamen agenten ter plaatse en konden zij op aanwijzen van getuigen een 53-jarige Amersfoorter op de Wiekslag aanhouden. De Amersfoorter was kort daarvoor op de oversteek Operaweg
- Hogeweg door het rode verkeerslicht gefietst, waardoor meerder voertuigen plotseling voor hem moesten remmen. Een 56-jarige Amersfoorter sprak de 53-jarige man hierop aan en een woordenwisseling was het gevolg. Uiteindelijk mondde dit uit in een vechtpartij en bedreigde de 53-jarige man de 56-jarige man met een steekvoorwerp. De 56-jarige Amersfoorter deed aangifte. De 53-jarige man werd voor verhoor ingesloten op het politiebureau. s Avonds is hij in vrijheid gesteld, nadat proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Aanhouding na wildplassen

AMERSFOORT - In de nacht van zaterdag op zondag 14 augustus werd een recalcitrante man aangehouden. Omstreeks 04.30 uur wilden agenten de man op de Groenmarkt bekeuren voor wildplassen. Toen zij hem vroegen naar zijn identificatie, kon hij dit niet geven en gaf hij de agenten geen enkele medewerking. Hierop werd hij aangehouden. Bij zijn aanhouding, rukte de man zich los en wekte hij een agressieve indruk. De agenten wilden hem boeien, maar hij bleef zich verzetten, waardoor de agenten gepast geweld tegen de man hebben moeten gebruiken om hem mee te kunnen nemen naar het politiebureau. Om 06.00 uur was de man voldoende gekalmeerd en werd hij weer in vrijheid gesteld.

Geweld

AMERSFOORT - Zondagmorgen 14 augustus om 07.10 uur ontving de politie de melding dat op de Graaf Janlaan een vrouw bedreigd was door een vrouw en twee mannen.

De agenten gingen ter plaatse en troffen vier personen aan wiens verhalen uiteen liepen. Een 23-jarige vrouw uit Amersfoort verklaarde dat zij door de drie andere personen was bedreigd met een honkbalknuppel en zich daarop verdedigde met een mes. De drie andere personen (een 20-jarige vrouw en een 24- en 25-jarige man allen uit Amersfoort) verklaarden dat zij een gesprek met de 23-jarige vrouw wilden aangaan en dat zij direct met een mes dreigde. Alle vier personen werden aangehouden voor nader verhoor. De aanleiding van de bedreigingen is vermoedelijk een conflict uit het verleden. De politie heeft de zaak in onderzoek.