Stad Utrecht, 11.25 uur

Utrecht 15-08-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Teveel op

UTRECHT Op zondagochtend is een 35-jarige automobilist uit Zandvoort aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 08.00 uur werd hij gecontroleerd op het Zandpad. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken, waarop hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 590 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

UTRECHT Op zondagavond is een 17-jarige bromfietser uit Utrecht aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 22.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een jongen op het Klifrakplantsoen een brommer probeerde te starten, waarbij steeds het alarm afging. Ter plaatse aangekomen, bleek dat hij inmiddels was weggereden. Na onderzoek zagen agenten hem met hoge snelheid rijden op de Thomas á Kempisweg. Hij werd staande gehouden en onderworpen aan een blaastest. Hieruit bleek dat hij teveel op had en werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij 825 ug/l in zijn lichaam had. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur. De bromfiets is voor onderzoek in beslag genomen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

UTRECHT In de nacht zondag op maandag is een 44-jarige automobilist uit Zeist aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 05.25 uur zagen agenten de automobilist een geslotenverklaring negeren op de Jagerskade. Hierop hielden zij hem staande op de Loevenhoutsedijk. Er werd een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij teveel had gedronken en werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 300 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag is een 25-jarige automobilist uit Nieuwegein aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 03.45 uur kwam bij de politie de melding binnen van een aanrijding op de Willem van Noortstraat. Ter plaatse bleek het te gaan om een aanrijding tussen vrienden. Zij gaven aan dat ze het onderling wilde regelen. Agenten roken echter een alcohollucht en namen een blaastest af van een 22-jarige man uit Nieuwegein, die verklaarde de bestuurder te zijn. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het bureau bleek dat hij 350 ug/l in zijn lichaam had. Toen hij hiermee geconfronteerd werd, bekende hij dat niet hij, maar zijn broer de bestuurder was geweest. Zijn broer, een 25-jarige man uit Nieuwegein, werd ontboden op het bureau. Daar werd van hem een ademanalyse wees 500 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT In de nacht van zondagochtend is een 34-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het plegen van een fietsendiefstal.

Omstreeks 06.30 uur werd met behulp van cameratoezicht gezien dat een man op de Damstraat een fiets aan het open breken was. Toen agenten ter plaatse kwamen was hij nog steeds bezig. Bij het zien van de agenten stapte hij op een andere fiets en vluchtte weg. Agenten konden hem echter wel aanhouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Jongens aangehouden voor vernieling

UTRECHT Op zondagmiddag zijn twee jongens van 7 en 9 jaar uit Utrecht aangehouden voor het plegen van vernielingen aan caravans.

Omstreeks 14.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat op een bedrijventerrein aan de Concordiastraat twee jongens waren aangehouden. Ter plaatse verklaarde een 33-jarige getuige dat de jongens caravans ( twee caravans en een camper) hadden vernield. Hij hield de jongens aan in afwachting van de politie. Er waren onder andere ramen los getrokken en ingegooid. De jongens werden overgedragen aan de politie en overgebracht naar het bureau. Daar werden de ouders in kennis gesteld. Zij zullen de schade vergoeden.

Nep vuurwapen

UTRECHT Op zondagmiddag zijn 6 jongens van 14 t/m 17 jaar uit Utrecht aangehouden.

Omstreeks 17.05 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een groep personen zich in het Griftpark ophielden, warvaan één persoon een vuurwapen bij zich zou hebben. Ter plaatse aangekomen zagen agenten de groep staan. Op een muurtje werd een nep vuurwapen aangetroffen. Hierop werden de zes jongens aangehouden. Zij zijn ingesloten voor verhoor.

Drugs

UTRECHT Op zondagochtend heeft de politie 3 mannen (40 t/m 49 jaar uit Utrecht) aangehouden voor het in bezit hebben van verdovende middelen.

Omstreeks 11.40 uur werden de drie mannen op de Catharijnesingel gecontroleerd. De mannen bleken allemaal in bezit te zijn van onder andere crack en heroïne. De 40-jarige verdachte was tevens in bezit van een busje traangas. De verdachten werden aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Hennepplantage ontmanteld

UTRECHT Op zondagmiddag heeft de politie op de Laan van Nieuw Guinea een hennepplantage ontmanteld.

Omstreeks 13.10 uur kwam bij de politie de melding binnen van wateroverlast in een woning op de Laan van Nieuw Guinea. Ter plaatse bleek dat in de woning er boven een hennepplantage te zijn. De planten (aantal onbekend) en de apparatuur werd in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de woning.