Binnensticht, 11.30 uur

Utrecht 14-08-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Hennepplantage

BILTHOVEN - Vrijdagmiddag 12 augustus troffen agenten aan de Vinkenlaan een hennepplantage aan.

De politie ontving eerder die dag een tip van een getuige en ontdekte een hennepplantage in twee kamers op de bovenverdieping.

In totaal werden er 100 planten vernietigd en werd de inrichting in beslag genomen.

De bewoner - en vermoedelijke verdachte - was niet thuis. Nader onderzoek haan hem wordt ingesteld.

Snelheidscontrole

MAARTENSDIJK Op de Tolakkerweg werd vrijdagmiddag 12 augustus gecontroleerd op snelheid. Van de 1230 passerende autos reden er 133 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u waar 50 km/u maximaal is toegestaan.

Tasjesroof

BUNNIK Een 22-jarige man uit Houten werd in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 03.00 uur aangehouden in een horecagelegenheid.

De jongen had een tas meegenomen die niet van hem was. De gedupeerde vrouw sloeg alarm, waarna de man dankzij een oplettende medewerkster en videobeelden kon worden aangehouden door ter plaatse gekomen agenten.

De man werd ingesloten.

Burenruzie

ZEIST Een burenruzie aan het Dr. D. Bosplein ontaardde zaterdag aan het eind van de middag in een vechtpartij en een vernieling van een ruit van een woonkamer.

De politie moest eraan te pas komen om de gemoederen te doen kalmeren.

Onderling werd de schade geregeld.

Vernielzuchtig

DE BILT - Vier jongeren werden zaterdagavond 13 augustus aangehouden, verdacht van vernieling van een autospiegel en een bloempot.

Omstreeks 23.30 uur kreeg de politie de melding dat er overlast was op het Dr. Letteplein. Agenten kwamen ter plaatse en zagen jeugd staan bij een bushalte. In de nabijheid lag een kapotte bloembak en een zak potgrond. Vier personen waren verdacht: twee jonge mannen (20 jaar uit Driebergen-Rijsenburg en 18 jaar uit Nieuwegein) en twee vrouwen (19 jaar uit De Meern en en 18 jaar uit Nieuwegein).

Toen de agenten het viertal wilden meenemen naar het bureau voor nader onderzoek, verzette de 18-jarige man uit Nieuwegein zich dermate dat hij na een nekklem geboeid moest worden vervoerd.

Bij een 19-jarige vrouw uit De Meern werd traangas aangetroffen en haar 18-jarige vriendin uit Nieuwegein had een betonschaar bij zich.

De 18-jarige man en de 18-jarige vrouw werden ingesloten voor nader verhoor.