Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zaterdag 13 augustus 2005

Alkmaar 13-08-2005 - 15.00 uur

Berichten van zaterdag 13 augustus 2005

Lapjesdag

Hoorn, zaterdag 13 augustus 2005.

De traditionele Lappendag in Hoorn moet een gezellig feest worden!

Om dat te bereiken zijn een aantal afspraken gemaakt met betrekking tot de handhaving van de openbare orde. Zo zijn regels opgesteld voor het gebruik en het bij zich hebben van alcohol op de openbare weg. De politie zal bij het overtreden van die regels streng optreden.

Maandag 15 augustus 2005 wordt de Lappendag gehouden in de binnenstad van Hoorn. De organisatoren streven er naar om het iedereen naar de zin te maken. Daarom zijn er onder andere afspraken gemaakt over het gebruik van alcohol en de sluitingstijden van horecabedrijven.

De horecabedrijven in de binnenstad zijn maandag tussen 16.00 en 20.00 uur gesloten. Tijdens de openingstijden mag alleen alcohol op de openbare weg worden genuttigd vanuit plastic glazen. Het is verboden zelf alcohol mee te nemen naar het gebied waar het evenement plaats zal vinden. Daarnaast zal extra aandacht zijn voor situaties waar de openbare orde dreigt te worden verstoord.

Met betrekking tot het gebruik en het illegaal voorhanden hebben van alcohol zal de politie streng optreden. Een overtreding betekent onherroepelijk een bekeuring en de inbeslagname van de meegenomen drank.

Diefstal uit woning

Alkmaar, vrijdag 12 augustus 2005.

In een woning aan de Omloop is een inbreker de woning binnen geslopen door een openstaand raam. Dit gebeurde tussen 11.30 en 13.15 uur toen de bewoner van huis was. De dader heeft onder meer meegenomen: twee televisies, een videorecorder, videobanden, trainingspakken, een backgammonspel en edelstenen.

In wilde weg schieten zonder gewonden

Hoorn, vrijdag 12 augustus 2005.

Rond 14.55 uur heeft een schietincident plaats gevonden in de Steenbokstraat. Daarbij is een aantal malen met een vuurwapen in het wilde weg geschoten zonder dat er gewonden zijn gevallen. De schoten werden afgevuurd door een man die uit een auto sprong. Na het schieten stapte de man weer in de auto naast de bestuurder en reed vervolgens weg. De actie ligt in de relatiesfeer en was gericht op een 21-jarige vrouw uit Hoorn die de man kent. In relatie met het schietincident heeft de politie rond 20.00 een inval in een woning aan de Pergola gedaan, daar werd niemand aangetroffen. Beide mannen zijn bij naam bekend bij de politie, het is een kwestie van tijd voordat ze worden aangehouden.

Aanhangwagens gestolen

Enkhuizen, vrijdag 12 augustus 2005.

Van een bedrijfsterrein aan het Witte Hert zijn twee aanhangwagens gestolen. De eigenaar ontdekte de diefstal om 14.00 uur bij aankomst op zijn bedrijf. De aanhangwagens waren afgeschermd door een gaashek dat is losgeknipt. Het betreft een eenassige en tweeassige aanhangwagen. De grote aanhangwagen is van het merk Saris en heeft een metaal kleur. De andere aanhangwagen is van het merk Hapert, draagt een sticker met Bouw 85 erop en heeft een bruine kleur.

Huiselijk geweld

Alkmaar, vrijdag 12 augustus 2005.

Een 30-jarige man uit Alkmaar is rond 17.15 uur aangehouden op verdenking van het plegen van geweld op zijn ex-partner van 41 jaar. De vrouw verklaart van de trap te zijn geduwd. Zij liep daardoor letsel op aan haar been. De man is ingesloten op het politiebureau.

Noord-Scharwoude, zaterdag 13 augustus 2005.

Een 45-jarige man uit Alkmaar is aangehouden op de camping aan de Molengroet rond 02.30 uur. De man wordt ervan verdacht zijn 49-jarige vrouw te hebben mishandeld tijdens een ruzie. De vrouw liep daardoor een verzwikte enkel op. De man bood verzet bij zijn aanhouding en moest uiteindelijk worden gekalmeerd door het inzetten van peperspray. Daarna konden de handboeien aan. Hij is voor de nacht ingesloten.

Inbraak in woning

De Rijp, vrijdag 12 augustus 2005.

In een woning aan de Marten Michielshof is ingebroken. Het slot van de achterdeur was eruit gehaald. De bewoner is op vakantie, daarom kan nog niet gezegd worden wat er is gestolen.

Invalide parkeerplaats oneigenlijk gebruikt

Castricum, vrijdag 12 augustus 2005.

Bij een controle op de invalide parkeerplaats op het strandplateau bij de strandslag Castricum zijn drie bekeuringen uitgedeeld. De autos die er stonden hadden geen invalide parkeerkaart.

Drankrijder maakt het bont

Enkhuizen,vrijdag 12 augustus 2005.

Een 31-jarige drankrijder uit Polen is rond aangehouden nadat hij op de kruising Sebastiaan Centenweg met de Hooirook over de kop was geslagen met zijn auto. De man had een slok op en bleek eerder op de avond een aanrijding te hebben veroorzaakt waarbij hij een linker voorwiel was kwijt geraakt. Vervolgens is hij doorgereden op de velg. Hij verloor de macht over het stuur, ramde een lichtmast en sloeg over de kop. Hij heeft daardoor een verwonding aan een oog opgelopen. De man weigerde aan een alcoholtest mee te werken. Hij is ingesloten op het politiebureau.

Aanhoudingen na voetbalwedstrijd

Alkmaar, vrijdag 12 augustus 2005.

Na afloop van de wedstrijd AZ-Sparta werd een groepje supporters van Sparta aangevallen door een groep AZ-supporters. De politie heeft door ingrijpen verdere escalatie kunnen voorkomen. Twee verdachten van plegen van geweld zijn aangehouden rond 22.50 uur op de Kennemersingel. Het gaat om een 22-jarige man uit Midwoud en een 19-jarige man uit Alkmaar.

Drankrijder rijdt door na aanrijding

Castricum, zaterdag 13 augustus 2005.

Een 44-jarige drankrijder uit Castricum is aangehouden rond 00.30 uur en ingesloten op het bureau. Een getuige had gezien dat de man slingerend over de weg reed en vervolgens een in de Juliana van Stolbergenstraat geparkeerd staande auto had aangereden en daarna doorreed. De oplettende getuige is hem gevolgd en heeft de politie gewaarschuwd. Die kon hem even later thuis aanhouden. De man was niet in staat om mee te werken aan een blaastest, daarom is van hem bloed afgenomen om op alcohol te worden gecontroleerd. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd.

Bewoner betrapt inbrekers

Wervershoof, zaterdag 13 augustus 2005.

Een op de bank in slaap gevallen bewoner van een huis aan de Floralaan, werd rond 00.15 uur opgeschrikt door een tweetal inbrekers in zijn woonkamer. Beide inbrekers zijn toen door de achterdeur weggevlucht. De mannen zijn vermoedelijk door de niet afgesloten achterdeur binnen gekomen. Zij wisten nog wel een mobiele telefoon van het merk Nokia en een zwarte portemonnee met geld mee te nemen.

Meisje gewond door glas

Callantsoog, zaterdag 13 augustus 2005.

Een woordenwisseling tussen twee meisjes is uitgemond in een vechtpartij. Daarbij heeft een 17-jarige meisje uit t Zand een 18-jarige meisje uit Sint Maartensvlotbrug verwond met een glas. Het slachtoffer liep verwondingen op in het gezicht en moest voor behandeling naar het Gemini Ziekenhuis. De 17-jarige is aangehouden rond 03.00 uur in de uitgaansgelegenheid aan de Helmweg waar het voorval gebeurde. Zij is voor de nacht ingesloten.

Twee verdachten van inbraak aangehouden

Den Helder, zaterdag 13 augustus 2005.

Rond 06.00 uur zijn twee verdachten van een inbraak in een bedrijfspand aan de Industrieweg aangehouden. Het gaat om een 17- en een 21-jarige inwoner uit Den Haag. Met behulp van een beveiliger van het terrein en een politiehond kon de politie de mannen opsporen. Beiden zijn ingesloten. De technische recherche onderzoekt de sporen van de inbraak en de spullen, waaronder een geldbedrag, die bij de mannen zijn aangetroffen.

Bromfietser gewond na aanrijding

Lutjewinkel, zaterdag 13 augustus 2005.

Op de kruising Weerweg/Mientweg heeft rond 06.45 uur een aanrijding plaats gevonden. Een 16-jarige bromfietser uit Kolhorn verleende geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 40-jarige autobestuurder uit Lutjewinkel waarna een botsing volgde. De jongen viel en liep daardoor verwondingen op aan zijn linkerschouder.