Talpa Nederland



* Rolf Wouters

Leeftijd
42 jaar
Bekend van
âLiefde op het eerste gezichtâ, Nor or Neverâ,
âWedden Datâ¦?â en âUhhâ¦vergeet je tandenborstel niet!â. Programma's van Rolf
Sponsor Loterij Superbal

Biografie

Op 23 april 1963 wordt Rolf Wouters te Rijswijk geboren. Hij wordt na de middelbare school toegelaten tot de kunstacademie, maar kiest toch voor een studie Bedrijfskunde. Daarna werkt hij een tijdje in Amerika. Vervolgens vervult hij verschillende functies bij Nederlandse bedrijven en doet ondertussen wat ervaring op bij film- en televisieproducties. Zo speelt hij een bijrol in de film âFlodderâ.

Op zijn 25e maakt hij zijn succesvolle tv-debuut door het programma âShowmastersâ te winnen. Hierna begint zijn carrière als presentator met het programma âBulldozerâ bij RTL4. Later presenteert Rolf âTwinsâ en samen met Caroline Tensen âLiefde op het eerste gezichtâ. Met de populaire tv-show âWedden Datâ¦?â heeft Rolf in 1993 veel succes. Vanaf dat jaar presenteert hij ook de experimentele personalityshow âRolf X Aliveâ en het âdurfalâ-programma âNow or Neverâ. Anders dan de meeste presentatoren improviseert hij zijn teksten het liefst ter plekke, in plaats van gegeven tekst voor te lezen.

Het jaar 1995 is een succesjaar voor Rolf. Hij presenteert âLiefde op het eerste gezichtâ, Now or Neverâ en âWedden Datâ¦?â, die tegelijk in de kijkcijfer top-10 staan. Bovendien presenteert hij het best bekeken spelprogramma van dat jaar: âHoe verlies ik een miljoen?â. Dat jaar begint ook de hilarische spelshowpersiflage âUhhâ¦vergeet je tandenborstel niet!â, die vier seizoenen lang populair blijft, tot 1999. Dan presenteert Rolf met Daphne Deckers de eerste serie van de succesvolle real-life soap âBig Brotherâ.

In 2000 produceert Rolf zelf het interactieve programma âDe Huntâ, waarbij kijkers via internet op drie kandidaten jagen die door Nederland reizen. Hij produceert onder andere ook âRolfs Discotrainâ, zijn laatste programma voor Yorin. Vanaf 2001 werkt hij voor de AVRO, waar hij in 2003 na onenigheid vertrekt. Sindsdien werkt hij buiten het zicht van de cameraâs op gebied van marketing, internet en design.

Maar nu is Rolf Wouters weer helemaal terug! Hij gaat voor Talpa het programma âSponsor Loterij Superbalâ presenteren. In deze wekelijkse, op Italiaanse leest geschoeide quiz staan algemene kennis en onderlinge competitie, tactiek en lef centraal. âIk beloof dat het weer spraakmakend zal worden, een quiz in een wel heel bijzonder jasje, dat mag je wel zeggenâ, aldus Rolf Wouters.

© 2005 TALPA