Talpa Nederland



* Henk van Dorp

Leeftijd
65 jaar
Beroep
Presentator
Bekend van
Barend en Van Dorp, Villa BvD
Programma's van Henk
Barend & van Dorp

Biografie

Henk van Dorp wordt op 18 maart 1940 geboren in Eemnes. In 1969 presenteert hij voor Radio Veronica het programma 'Sportief zijn, beter worden'. Rond die tijd krijgt hij een telefoontje van ene Frits Barend die vraagt of Henk wil meewerken aan een interview. Sindsdien zijn de twee onafscheidelijk.

Hun eerste gezamenlijke optreden is in 1969 in het radioprogramma 'Sportief zijn, beter worden'. Daar presenteren ze ook het programma 'Help, er zit een olifant in de tram'.

In 1972 beginnen ze samen aan een spraakmakende carrière in de journalistiek. Vijftien jaar lang schrijven Barend en Van Dorp in het weekblad âVrij Nederlandâ op een nog niet eerder vertoonde wijze over sport. In 1974 gaat het tweetal op een vergelijkbare methode voor de televisie werken. De VARA zendt vier seizoenen achtereen met succes het programma 'FC Avondrood' uit.

In 1988 worden Frits Barend en Henk van Dorp gecontracteerd door de NOS-televisie voor bijdragen aan 'Sport Studio'. Begin 1990 maken ze de overstap naar de commerciële zender RTL4, waar ze wekelijks hun eigen populaire sportprogramma 'Barend & Van Dorp' presenteren. In 1998 is het wekelijkse sportprogramma verworden tot de huidige late-night talkshow. Hierbij worden Frits Barend en Henk van Dorp bijgestaan door Jan Mulder als vaste algemeen deskundige.

Barend en Van Dorp stappen over naar Talpa, om daar het laatste seizoen van âBarend & Van Dorpâ te gaan presenteren. Nog één keer ontvangt het duo boeiende gasten uit de politiek, sport, kunst en cultuur. Vaste gast aan tafel is uiteraard nog steeds Jan Mulder.

© 2005 TALPA