Talpa Nederland



* Gordon

Leeftijd
37 jaar
Beroep
presentator, zanger
Bekend van
Verschillende hits, âRead my Lipsâ en âGordonâs Lifestyleâ, âGoedemorgen Gordonâ.

Programma's van Gordon
5 tegen 5
Joling & Gordon over de Vloer
Thuis


Biografie

Gordon wordt op 6 juli 1968 geboren in Amsterdam als Cornelis Willem Gordon Heuckeroth. Hij is de jongste in een gezin met 8 kinderen en groeit op in Amsterdam-Noord, waar hij zorgeloos zijn jeugd doorbrengt. Na zijn middelbare schooltijd werkt Gordon regelmatig bij zijn ouders op de markt. Volgens Gordon is deze periode de basis voor zijn adremheid en humor waar hij later veel profijt van zal krijgen in zijn werk als entertainer en presentator.

Ondertussen is Gordon druk bezig met zijn zangcarrière. Hij doet mee aan diverse talentenjachten en op 17-jarige leeftijd maakt hij zijn tv-debuut bij de NCRV. Na zijn deelname aan het Nationaal Songfestival wordt Gordon gevraagd om een plaat op te nemen, namelijk âKon ik maar even bij je zijnâ. Dit betekent de doorbraak van Gordon, het nummer bezet weken de nummer 1-positie en meerdere hits volgen, onder andere âBlijf je vannacht bij mijâ en âIk hou van jouâ.

Gordon groeit uit tot een van de meeste veelzijdige entertainers van Nederland. Hij geeft uitverkochte concerten in ondermeer Ahoy en de RAI in Amsterdam. In 1999 scoort hij nog een grote hit met de R&B-formatie Re-PLay, namelijk âNever Nooit Meerâ. Later scoren zij samen nog een hit met âWeet dat ik van je houâ en het album âGordon & Re-Play heeft inmiddels goud behaald.

Inmiddels kennen we Gordon ook van diverse tv-programmaâs. âRead my Lipsâ, âGordon Doorgedraaidâ en âGordonâs Lifestyleâ zijn allen zeer populair bij het publiek. Daarnaast is Gordon ook op de radio te beluisteren. Eerst bij Radio538, vervolgens stapt hij over naar Noordzee FM, waar hij tot juli 2005 âGoedemorgen Gordonâ presenteert

Gordon is één van de grote namen bij Talpa. Samen met Gerard Joling is hij te zien in het programma âJoling en Gordon over de vloerâ, waarin zij elke week op bezoek gaan bij een bijzonder gezin in Nederland. Verder is hij een van de presentatoren van âThuisâ, een dagelijks personality-magazine dat live wordt uitgezonden. Tot slot presenteert Gordon â5 tegen 5â, waarin twee teams vragen moeten beantwoorden die gebaseerd zijn op onderzoek onder de Nederlandse bevolking.
WEBSITE GORDON

© 2005 TALPA