Ten Cate NV

Persbericht

Heracles Almelo gaat competitie in met FIFA-goedgekeurd kunstgrasveld

De FIFA heeft Heracles Almelo het FIFA**(FIFA two star)-certificaat verstrekt voor het nieuwe stadionveld. Het stadionveld van Heracles Almelo is hiermee het eerste FIFA**-goedgekeurde kunstgrasveld dat bespeeld gaat worden in de eredivisie en het eerste kunstgrasveld in de Europese competitie dat voldoet aan deze hoge eisen. Het verkrijgen van het certificaat is een belangrijk feit. Hiermee is het toegestaan zowel op nationaal als internationaal niveau aan competities en vriendschappelijke wedstrijden deel te nemen.

Heracles Almelo is in 2003 door de UEFA aangewezen als pilot om wedstrijden op kunstgras te spelen. Gedurende de afgelopen twee jaren zijn de ervaringen nauwkeurig gevolgd en geanalyseerd. Tijdens deze periode zijn de UEFA en FIFA nauwer gaan samenwerken, hetgeen geresulteerd heeft in twee nieuwe normen voor kunstgrasvelden: de FIFA* (FIFA one star) en FIFA** (FIFA two star). De hoogste eisen die gesteld worden aan een kunstgrasveld zijn vastgesteld in de nieuwe norm FIFA**. De projectpartners Ten Cate Thiolon, ARCADIS en Edel Grass, die reeds vanaf het begin nauw betrokken zijn bij de UEFA-kunstgraspilot, hebben naar aanleiding van de promotie van Heracles Almelo besloten tot vervanging van het stadionveld om aan de nieuwe norm te voldoen.

'Acceptatie van kunstgras op het allerhoogste niveau is belangrijk voor de gehele branche', aldus Ralph Jorissen (woordvoerder namens de projectpartners). 'Als toonaangevende bedrijven in de kunstgrasindustrie vinden wij het belangrijk de technische vooruitgang op dit gebied te laten zien'.

Het kunstgrasveld bij Heracles Almelo kenmerkt zich door comfort en veiligheid. Het is op dit moment de meest speelvriendelijke en veilige ondergrond voor de voetballer. Met name de ervaringen van spelers en technische staf hebben een bijdrage geleverd aan het nieuwe veld waarmee Heracles Almelo de competitie van seizoen 2005/2006 ingaat.

Het oude kunstgrasveld is in recordtempo verwijderd en het nieuwe veld geïnstalleerd. Het oude kunstgrasveld, dat nog in prima staat verkeert, heeft op diverse plaatsen herbestemming gevonden.

12 augustus 2005

---

------------------------------