AutoRai

Print

De Renault Kangoo vervolgt zijn weg

(12-8-2005)
De Renault Kangoo Generation 2006 is vanaf september 2005 te koop. De Kangoo, het grote voorbeeld in het ruimtewagensegment (âludospacesâ), is een doorontwikkeling van zijn voorganger, maar heeft niets van diens unieke karakter verloren.
Het Kangoo gamma 2006 omvat nieuwe ambiances, uitrustings-niveaus en carrosseriekleuren. Het motorengamma biedt nog steeds het breedste assortiment binnen het segment, met een keuze uit twee benzinemotoren (1.2 16V 75 pk en 1.6 16V 95 pk), en drie dieselmotoren (1.5 dCi met 60, 70 en 85 pk).

Al vanaf de introductie in oktober 1997 combineert de Kangoo als geen ander veelzijdigheid, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid met elkaar. De Kangoo is dankzij troeven als twee zijschuifdeuren, een grote opbergruimte en een compact formaat aantrekkelijk voor met name gezinnen. Met een score van vier sterren bij de Euro NCAP crashtests is hij bovendien leider in zijn klasse voor wat betreft passieve veiligheid.

De Kangoo Generation 2006 krijgt naast een aangepaste grille en richtingaanwijzers met helder glas ook een nieuwe gammaopbouw. De ambiances Authentique, Expression en Privilège zijn goed te herkennen aan de afwijkende voor- en achterbumpers: grijs (Authentique), grijs/carrosseriekleur (Expression) of carrosseriekleur afwerking (Privilège). De ambiance Privilège onderscheidt zich verder door metaalkleurige badges op de portieren, de tankklep in de carrosseriekleur en stoelen met dubbele opbergnetten. De Authentique heeft ook nieuwe wieldoppen en de Privilège is standaard voorzien van lichtmetalen velgen.

De Kangoo Generation 2006 beschikt nu over tien carrosserie-kleuren, waarvan drie nieuwe. Ook het interieur van de Kangoo Generation 2006 heeft een facelift ondergaan, waarbij het sympathieke karakter van zijn voorganger behouden is gebleven. Er is veel aandacht besteed aan het dashboard, dat in 2003 ook al een facelift kreeg. De klep van het dashboardkastje, de uitstroom-openingen, de binnenste portiergrepen en de muntenbakjes passen allemaal perfect bij de Muscade kleurstelling van het dashboard. Het instrumentenpaneel met LCD-scherm bevat nieuwe elektronische functies, waaronder de boordcomputer en meters voor het brandstofpeil en de koelvloeistoftemperatuur. Afhankelijk van de drie ambiances zijn er verschillende nieuwe bekledingen leverbaar.

Voor ieder wat wils
De Kangoo blijft zijn reputatie als functionele en veelzijdige auto trouw en is leverbaar met vier verschillende uitrustingsniveaus. Klanten kunnen hun Renault op deze manier aanpassen aan hun individuele eisen:

-âFamilleâ: centrale armsteun, klaptafeltjes voor de achterste passagiers, een communicatiespiegel en een opberglade onder de passagiersstoel.

-âEnfantsâ: klaptafeltjes en communicatiespiegel.
-âElectriqueâ: elektrisch bedienbare buitenspiegels, boordcomputer en buitentemperatuurmeter.

-âEasyâ: centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, vertraagde uitschakeling van de koplampen, vertraagde uitschakeling van de binnenverlichting en âintelligenteâ ruitenwissers.

Een uitgebreid motorengamma
Om zijn voorsprong op de concurrentie te kunnen behouden, beschikt de Renault Kangoo Generation 2006 over een herzien motorengamma, vooral voor wat betreft de dieselmotoren. Het vermogen van de drie 1.5 dCi versies is met 5 pk verhoogd van 55, 65 en 80 pk tot respectievelijk 60, 70 en 85 pk. De 1.2 16V 75 pk motor (met handgeschakelde versnellingsbak) en de 1.6 16V 95 pk motor (met handgeschakelde versnellingsbak of pro-actieve automatische versnellingsbak) benzinemotoren zijn nog steeds leverbaar. Alle motoren voldoen aan de Euro 4 emissienorm.

Kangoo: nog altijd de referentie in het segment van de âludospacesâ Vanaf de introductie in 1997 zijn er meer dan 1,6 miljoen Kangooâs geproduceerd in de Renault fabrieken in Maubeuge (Frankrijk), Cordoba (Argentinië) en Casablanca (Marokko). Met een totale verkoop van 59.065 autoâs, waarvan 25.818 in Frankrijk, was de Kangoo in 2004 na de Citroën Berlingo de tweede bestverkochte auto op de Europese âludospaceâ markt, vóór de Peugeot Partner en de Fiat Doblo. In de loop van de eerste vijf maanden van 2005 (tot eind mei), werden in West-Europa 21.581 Kangooâs verkocht
(9.310 in Frankrijk). Dit komt overeen met een segmentaandeel van 15,4 %, waarmee de Kangoo op de tweede plaats staat vóór de Peugeot Partner, Volkswagen Caddy en de Fiat Doblo.