Multikabel


Nieuwe programmering RTL 4 en 5, Yorin verdwijnt voor RTL 7 en zenderindeling RTL Nederland
11 augustus 2005

RTL Nederland wijzigt met ingang van 12 augustus haar zenderprogrammering. De TV zender Yorin zal na 11 augustus niet langer bestaan. In plaats daarvan wordt de nieuwe zender RTL 7 gelanceerd.

Op RTL 4 wordt de programmering vernieuwd. Een aantal nieuwe programmas zal toegevoegd worden aan de bestaande programmering. Ook RTL 5 wordt vernieuwd. Vanaf 12 augustus zullen op RTL 5 o.a. live voetbalwedstrijden te zien zijn uit de Holland Casino Eredivisie. Daarnaast worden er nieuwe series en films toegevoegd aan de bestaande programmering. Op de nieuwe zender RTL 7, die op de bestaande frequentie van Yorin wordt doorgegeven, wordt overdag het laatste (zaken)nieuws uitgezonden. De avondprogrammering biedt o.a. actieseries en crimis. In het weekeinde bestaat het aanbod vooral uit films. Daarnaast wordt RTL 7 de zender voor breaking news en bijzondere sportevenementen.

De wijzigingen hebben geen gevolgen voor de zenderindeling op uw televisie. Op de plaats van Yorin ziet u vanaf 12 augustus RTL 7.