Stad Utrecht, 10.05 uur

Utrecht 11-08-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Teveel op

UTRECHT In de nacht van woensdag op donderdag is een 18-jarige automobilist uit Houten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 04.20 uur werd hij gecontroleerd op de Wittevrouwensingel. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken, waarop hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 290 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

UTRECHT In de nacht van woensdag op donderdag is een 32-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden, omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Omstreeks 00.15 uur werd hij gecontroleerd op de Muntkade. Er werd een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij teveel op had, waarop hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 345 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vernieling fietsen

UTRECHT In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie twee mannen van 21 en 23 jaar uit Utrecht en Doorn aangehouden op verdenking van het vernielen van fietsen.

Omstreeks 00.15 uur kwam bij de politie de melding binnen dat twee mannen op het Furkaplateau fietsen aan het vernielen waren. Ter plaatse aangekomen bleken negen fietsen te zijn vernield. De verdachten werden na aanleiding van het opgegeven signalement op de Wadden aangehouden. Zij zijn ingesloten voor verhoor. De politie verzoekt de eigenaren van de vernielde fietsen aangifte te doen.

Hennepkwekerij ontmanteld

UTRECHT Op woensdag heeft de politie op de Gangesdreef een hennepkwekerij ontmanteld.

Na binnengekomen informatie startte de politie een onderzoek in een woning aan de Gangesdreef. In de woning trof de politie een in werking zijnde hennepplantage aan, bestaande uit ruim 500 planten. De planten en de bijbehorende apparatuur werd in beslaggenomen. De stroom werd illegaal afgetapt. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de hennepplantage.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT In de nacht van woensdag op donderdag is een 32-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van het stelen van een fiets.

Omstreeks 05.25 uur zagen agenten op de Potterstraat een man met een fiets sjouwen. Bij het zien van de agenten zette hij de fiets tegen een gevel en rende weg in de richting van het Vredenburg. Op het Vredenburg kon hij staande worden gehouden. Hij bekende de fiets te hebben gestolen op de Predikherenstraat. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Op woensdagmiddag is een 25-jarige man uit Moskou aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 15.55 uur had de man voor ongeveer 255 euro aan kleding onder zijn eigen kleding aangetrokken. Dit werd gezien door een beveligingsmedewerker die hem aanhield. Hij werd overgedragen aan de politie. Na onderzoek bleek dat hij illegaal in Nederland verblijft. Hij is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.