Gemeente Lopik

Onderwerp: Nieuwe directeur voor De Zomergaard

In het nieuwe schooljaar zal op openbare basisschool De Zomergaard in Lopik een nieuw directeursgezicht te zien zijn. De oude directeur heeft gebruik gemaakt van een regeling om vervroegd met pensioen te gaan.

Er moest daarom op zoek worden gegaan naar een nieuwe directeur. Die is gevonden in de persoon van mevrouw Altena-van de Mee. Zij komt uit Vianen en is binnen die gemeente al jarenlang in het openbaar onderwijs werkzaam.

De laatste jaren vervulde zij daar de functie van locatieleider. Zij hoopt in Lopik een plezierige tijd tegemoet te gaan.

Lopik, 10 augustus 2005

PERSBERICHT 2

Onderwerp: Talpa TV ook in Lopik, Montfoort en Linschoten

Op 13 augustus 2005 start de nieuwe zender Talpa TV officieel met de uitzendingen. Samen met de zender Nickelodeon wordt er, op het kanaal van deze kinderzender, 24 uur per dag uitgezonden. In de plaatsen Lopik, Montfoort en Linschoten wordt Nickelodeon echter nog niet doorgegeven. Gelet op de grote vraag naar de nieuwe zender zal Casema deze zender toevoegen aan het programmapakket in de genoemde plaatsen. Als gevolg hiervan zal de Franstalige zender TV 5 (tijdelijk) moeten wijken.

In de loop van woensdag 10 augustus zal de wijziging gaan plaatsvinden op kanaal 28 (frequentie 527,25 Mhz). Het verdwijnen van de zender TV 5 heeft een tijdelijk karaker. Zodra technisch mogelijk (uiterlijk de eerste helft van 2006) komt deze zender terug op de kabel.

Talpa TV

Talpa TV is de naam van de nieuwe televisiezender van John de Mol die vanaf het nieuwe televisieseizoen in 2005 officieel gaat uitzenden. De nieuwste zender van Nederland biedt een gevarieerd en sterk programma-aanbod. Talpa biedt onder andere topvoetbal uit de Eredivisie en de uitwedstrijden van Oranje op weg naar het WK in Duitsland. Daarnaast maken kwalitatief hoogstaande series en vertrouwde kijkcijferhits deel uit van de programmering, met vele kopstukken uit de televisiewereld. Naast de vertrouwde successen als Eén tegen 100, Miljoenenjacht en Expeditie Robinson zal Talpa ook verrassen met nieuwe series en ontspannende amusementsprogramma's voor een brede doelgroep.

Casema
Het in Den Haag gevestigde Casema is met 1,4 miljoen huishoudens als klant, een toonaangevende Nederlandse kabelexploitant. In haar 35-jarig bestaan is Casema verantwoordelijk geweest voor onder andere de totstandkoming van standaardisatie binnen de Europese kabelmarkt en een groot aantal technologische vernieuwingen op het gebied van kabeltelevisie. Casema biedt via haar moderne netwerk een scala aan elektronische diensten en producten, waaronder: radio&televisie, digitale radio & televisie, video op aanvraag, breedbandinternet, IP-televisie, telefonie en datacommunicatie.

Den Haag, 1 augustus 2005

---

| |