Persbericht 9 augustus 2005
Jan Hagedoorn van Kampeercentrum De Beerze Bulten Meest Markante
Horecaondernemer van Overijssel 2005
Woerden, augustus 2005 - Jan Hagedoorn van Kampeercentrum De Beerze
Bulten, Het Giga Konijnenhol en restaurant De Hagehorst is benoemd tot
de Meest Markante Horecaondernemer van Overijssel 2005. De jury roemt
het ondernemersschap van Jan Hagedoorn. Voor iedereen weet hij van een
verblijf op de Beerze Bulten een beleving te maken. Uit twaalf
regionale Markant-winnaars wordt in november tijdens het Koninklijk
Horeca Nederland Jaarcongres de Meest Markante Horecaondernemer van
Nederland 2005 gekozen. De verkiezing wordt georganiseerd in
samenwerking met het vakblad Horeca Entree.
Restaurant De Hagehorst, Kamkeercentrum Beerze Bulten De Beerze Bulten
van Jan Hagedoorn zijn uniek in de wereld van campinggebeuren. Bij de
drie bedrijven van Hagedoorn (De Beerze Bulten, het Giga Konijnenhol
en het restaurant De Hagehorst) staat de aandacht voor de gast
centraal. Hagendoorn is pas tevreden als gasten zijn bedrijven met
pijn in het hart verlaten: 'Ze moeten bij wijze van spreken de camping
jankend verlaten, omdat de vakantie al ten einde is'.
De bedrijven van Hagendoorn zijn populair bij een groot publiek. "Drie
schitterend bedrijven op zich, maar met elkaar een opvallend en
karakteristiek geheel, zoiets wordt alleen maar bedacht door markante
persoonlijkheden, zoals Jan Hagedoorn" aldus de jury. Hagedoorn is een
maatschappelijk betrokken ondernemer en is zeker niet iemand die
alleen aan het welzijn van zijn bedrijven denkt. Kenmerkend voor de
markant-winnaar is zijn oog voor innovatie, beleving en kwaliteit.
Met de Markant worden horecaondernemers met markante en innoverende
ideeën over het ondernemerschap in de horeca onderscheiden. De Markant
is de enige, sectorbrede prijs binnen de horecabedrijfstak. Van de
hotelmanager van het vijfsterrenhotel tot de eigenaar/ ondernemer van
een cafetaria op de hoek, het trendy restaurant of het sfeervolle
café. Kortom het hele scala aan horecabedrijven. Zij kunnen in
aanmerking komen voor de titel de Meest Markante Horecaondernemer van
een bepaalde regio. Het gaat om ondernemers die, naast dat zij hun vak
uitstekend verstaan, zich onderscheiden van hun collega ondernemers.
De criteria waaraan zij minimaal moeten voldoen:
* een financieel gezond bedrijf;
* een goed personeelsbeleid;
* een goede presentatie van hun bedrijf en product.
De kandidaten voor een Markant worden veelal voorgedragen door collega
ondernemers, organisaties en bedrijven, die betrokken zijn bij de
bedrijfstak horeca.
---
Noot voor de redactie -