Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - Lingewaarders opgepakt na vechtpartij

Publicatiedatum: 07-08-2005

De Arnhemse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Prins Hendrikstraat in het Spijkerkwartier twee mannen uit de gemeente Lingewaard opgepakt wegens hun vermeende betrokkenheid bij een vechtpartij. Het gaat om een 24-jarige man uit Angeren en een 26-jarige Bemmelnaar. Beiden worden ervan verdacht twee Arnhemmers van 25 en 33 jaar te hebben mishandeld. Rond kwart over drie kreeg de politie een melding van een vechtpartij op de Hertogstraat. Daar trof zij de beide slachtoffers en omstanders aan. De slachtoffers verklaarden door twee onbekende mannen zonder aanleiding te zijn geslagen. Ook zou hun auto vernield zijn. Agenten stelden daarop met een van de slachtoffers een onderzoek in de buurt in. Op de Prins Hendrikstraat werden de beide verdachten aangewezen, waarop ze werden aangehouden. Het duo is voor nader onderzoek ingesloten. Het 33-jarige slachtoffer was dermate gewond geraakt dat hij per ambulance naar het ziekenhuis moest worden gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer opgepakt na mishandeling met bierglas
Publicatiedatum: 07-08-2005

Een 49-jarige Arnhemmer is in de nacht van zaterdag op zondag in een horecazaak in de binnenstad van zijn woonplaats aangehouden wegens mishandeling. De Arnhemmer wordt ervan verdacht een achttienjarige vrouw uit Arnhem te hebben verwond met een bierglas. Portiers van de zaak grepen daarbij in en droegen de man over aan de politie. Volgens het slachtoffer had de Arnhemmer haar met bier bespuugd. Toen ze hem daarop te kennen gaf daar niet van gediend te zijn zou de Arnhemmer haar geslagen hebben met een glas, waardoor de vrouw gewond raakte. Ze moest zich onder doktersbehandeling stellen. De Arnhemmer is ingesloten voor onderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem-man verdacht van bestelen van marktverkoopster
Publicatiedatum: 07-08-2005

Een 33-jarige man uit Zevenaar is zaterdagavond door de Arnhemse politie aangehouden op verdenking van het bestelen van een marktverkoopster, een 14-jarige Duivense. Surveillerende agenten zagen rond half zes de Zevenaarder gehurkt zitten bij het provinciehuis en wilden de man controleren omdat hij zich verdacht gedroeg. De man sprong echter op een fiets en ging er vandoor. De agenten zetten te voet de achtervolging in en zagen nog net dat de man de stenen trap bij de John Frostbrug af wilde rijden. Deze bleek echter te steil, waarop de Zevenaarder viel en onderaan de trap kwam te liggen. Hierop konden de agenten de man aanhouden; hij bleek niet gewond. Wel bleek na onderzoek dat hij de tas van de Duivense had gestolen vanaf de Markt. De Zevenaarder bekende de diefstal en is na verhoor met een proces-verbaal vrijgelaten. De tas kon worden teruggegeven aan de gedupeerde Duivense.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - verdachten opgepakt na diefstal auto

Publicatiedatum: 07-08-2005

Een 44-jarige vrouw en een 57-jarige man, beiden uit Arnhem zijn zaterdagavond door de Arnhemse politie aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij autodiefstal. Rond kwart over drie meldde een 32-jarige vrouw uit Arnhem bij de politie dat onbekenden haar autosleutels hadden gestolen vanuit haar tas terwijl ze in een zwembad verbleef. Agenten stelden daarop een onderzoek in maar troffen de daders niet meer aan. Later op de avond zag een agent in vrije tijd de bewuste auto rijden over de Johan de Wittlaan en waarschuwde zijn dienstdoende collega's. Via de wijk Geitenkamp reed de bestuurder van de auto zich vast op een doodlopende weg, de Larikshof. Daar wist de bestuurder te voet weg te komen. De man en de vrouw, die ook in de auto hadden gezeten, konden daar wel worden aangehouden. Naar de voortvluchtige bestuurder wordt nog gezocht. De auto kon aan de eigenaresse worden teruggegeven na sporenonderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - man opgepakt na mishandeling kantinebeheerder
Publicatiedatum: 07-08-2005

Een 43-jarige man (woonplaats nog onbekend bij de politie) is zaterdagavond door de Arnhemse politie aangehouden op verdenking van een kantinebeheerder, een 54-jarige Arnhemmer. Het slachtoffer was werkzaam als beheerder van een kantine in het AZC aan de Groningensingel. Daar zouden rond vijf uur twee mannen zijn binnengekomen die wilden biljarten. Toen hen te kennen werd gegeven dat er niet gebiljart kon worden omdat de keu's kapot waren zouden ze de Arnhemmer hebben mishandeld. Bij de komst van de gewaarschuwde politie bleken de beide daders er weer vandoor te zijn. Later op de avond werd de politie wederom gewaarschuwd omdat de mannen er weer zouden zijn. Daarop kon de 43-jarige man op aanwijzen van het slachtoffer worden aangehouden. De man is voor verhoor ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - winkeldiefstallen: zes verdachten aangehouden
Publicatiedatum: 07-08-2005

De Arnhemse politie heeft vrijdag en zaterdag zes verdachten aangehouden na winkeldiefstallen in de stad. In winkelcentrum Presikaaf werd vrijdag een 33-jarige Arnhemmer aangehouden nadat hij met enkele pakken wasmiddel een winkel verliet zonder te betalen. De man, een veelpleger, is ingesloten en zit nog vast. Op de Beekstraat wisten agenten vrijdag een 41-jarige Arnhemmer aan te houden nadat die op de vlucht was geslagen. De man zou bij een winkel op de Steenstraat cosmetica-artikelen hebben gestolen ter waarde van ruim 100 euro. Ook deze man zit nog vast. Zaterdag werden in de Kronenburgpassage twee meisjes van 11 en 15 jaar uit Arnhem aangehouden. Winkelpersoneel had gezien dat ze sigaretten hadden meegenomen zonder af te rekenen, waarna ze aan de politie werden overgedragen. Beiden zijn na verhoor vrijgelaten. Justitie beslist wat er verder met hen gebeurt. Later die dag werd in hetzelfde winkelcentrum een 17-jarige meisje uit Arnhem aangehouden. Zij zou een paar schoenen hebben gestolen. Het meisje bekende en is doorverwezen naar bureau Halt voor een alternatieve straf. In een winkelcentrum in Rijkerswoerd werd een 31-jarige Arnhemmer opgepakt. Hij wordt ervan verdacht enkele huishoudelijke artikelen te hebben meegenomen zonder af te rekenen. De man verklaarde later inderhaast de spullen vergeten af te rekenen. Hij is na verhoor vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden