Gemeente Amsterdam

Zomerrestaurant Aan de Plas

Toprestaurants en VIP's komen graag een avondje koken

21 juli 2005
---
webmaster In opdracht van stadsdeel Zuidoost wordt op een prachtig plekje aan de Gaasperplas (het vroegere Floriadepark) hard gewerkt aan de realisatie van een uniek culinair evenement: Zomerrestaurant aan de Plas. Het zomerrestaurant, dat van 5 augustus t/m 25 september 2005 elk weekend geopend zal zijn, presenteert een keur aan toprestaurants, bekende Zuidoosters en andere gastkoks.

Inspirerend culinair programma

Het initiatief om `met de hele keuken een avondje op vakantie te gaan naar De Plas' is in goede aarde gevallen in culinair Nederland. Zo kunnen bezoekers van het restaurant in ieder geval al rekenen op betaalbare, mooie gastmenu's van toprestaurants als, De Bokkedoorns, Avant-Garde van Groeninge, Ron Blaauw, Le Ciel Bleu, De Heeren van Harinxma, Christophe en Le Hollandais. Ook de wat hippere en meer trendy restaurants uit Amsterdam, waaronder Jamie Oliver's Fifteen, Vertigo en Blender. Daarnaast zullen politici, kunstenaars, schrijvers en tv-personalities - die een band hebben met Zuidoost - de gelegenheid krijgen een avondvullend menu te maken in het Zomerrestaurant.

reigerinwater.jpg (42 Kb) Stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet: "Ze komen allemaal een avondje `lekker zomers koken' op dit unieke plekje aan het water, in het groen, voor aangename tarieven."

Doelstellingen

De doelstellingen van het Zomerrestaurant zijn drieledig. Stadsdeel Zuidoost wil met het Zomerrestaurant een breed publiek naar Zuidoost trekken om te laten zien hoe mooi dit (vergeten) stukje natuur vlakbij Amsterdam eigenlijk is. Daarnaast is het de bedoeling om ondernemers te laten zien dat Zuidoost een goede voedingsbodem is voor deze en andere culinaire initiatieven en tenslotte hoopt het Stadsdeel de bewoners van Zuidoost te inspireren om meer te doen met de combinatie van lekker maar vooral ook gezond eten.

Natuur, water en groen als uitgangspunt

Het water en het groen van natuurgebied De Gaasperplas zelf zijn de thema's die terugkomen in het ontwerp van het restaurant. Het ontwerp is gemaakt in samenwerking met Onix Architecten. Het restaurant zal bestaan uit een tuinbouwkas met een afmeting van 10 bij 15 meter en een vloer van binnen naar buiten doorloopt in een terras op/over de plas. Met planten, waterkristallen-kunst, een waterexpositie van De Waterwinkel en kunstwerken van het Centrum Beeldende Kunst Zuidoost en zal het restaurant in stijl verder worden ingericht. Zo zal het restaurant een transparant, zomers, rustpunt worden in het drukke stadsmensen.

Concept en organisatie

Het concept voor het Zomerrestaurant is in opdracht van het Stadsdeel Zuidoost ontwikkeld door `tIdee! Communicatieprojecten, een Amsterdams bureau dat onder andere gespecialiseerd is in het bedenken en uitvoeren van bijzondere gebiedspromoties. Voor de organisatie en invulling van de 8 weken tellende culinaire kalender van het restaurant wordt samengewerkt met De Lichtfabriek uit Haarlem. Daarnaast leveren een groot aantal sponsors materiële, organisatorische en/of geldelijke bijdragen aan het project, waaronder ING Real Estate, Ymere en ERA Bouw, maar ook Groengebied Amstelland (het ter beschikking stellen van de locatie), uitgeverij Ankh-Hermes (de waterkristallen), De Waterwinkel, Dinnersite.nl en De Lichtfabriek.

Definitief programma en reserveren: www.zomerrestaurant.nl

De website van Zomerrestaurant aan de Plas zal op 15 juli aanstaande online gaan. Het programma van 5 augustus t/m 25 september zal dan in grote lijnen bekend zijn. Boeken en reserveren kan op dezelfde site echter pas vanaf 25 juli, als de programmering helemaal rond is. Wie echter vast een voorproefje wenst van de zomerse culinaire specialiteiten van het Zomerrestaurant, is natuurlijk van harte welkom om zich via de site - in te schrijven voor het e-magazine van het Zomerrestaurant, dat vanaf 25 juli elke week zal worden verstuurd totdat het Zomerrestaurant weer sluit. Op deze pagina Inspirerend culinair programma Doelstellingen Natuur, water en groen als uitgangspunt Concept en organisatie Programma en reserveren