European Union

IP/05/1038

Brussel, 4 Augustus 2005

Concentraties: de Commissie keurt de verwerving van Solvus door United Services Group goed

De Europese Commissie heeft, overeenkomstig de EU-concentratieverordening, haar goedkeuring gehecht aan de voorgenomen verwerving van Solvus NV, een Belgische onderneming door de Nederlandse United Services Group NV. Beide ondernemingen zijn actief in de sector van de tijdelijke tewerkstelling. Het onderzoek van de Commissie terzake heeft uitgewezen dat de transactie de daadwerkelijke mededinging in de Europese Economische Ruimte (EER) of een wezenlijk deel daarvan, niet significant zal belemmeren en heeft daarom de verwerving goedgekeurd.

Unites Services Group is een aanbieder van tijdelijke tewerkstelling in Nederland, België, Duitsland, Italië en Spanje. Solvus is eveneens actief in deze sector in verschillende Europese landen.

Het onderzoek van de Commissie richtte zich voornamelijk op de markten voor tijdelijke tewerkstelling in België en Nederland waar de activiteiten van de partijen elkaar overlappen. Het onderzoek heeft uitgewezen dat in deze markten het gecombineerde aandeel van beide partijen beperkt is en de markten verder blootstaan aan de concurrentie van andere belangrijke mededingers.