Gemeente Zaanstad

B & W besluiten week 31

donderdag 4 augustus 2005

Rioleringsprojecten Zeeheldenbuurt en Vincent van Goghweg

De rioleringsprojecten Zeeheldenbuurt en Vincent van Goghweg worden in 2005 uitgevoerd. Deze projecten stonden in latere jaren gepland, maar kunnen nu naar voren worden gehaald. Tijdens de begrotingsbehandeling 2005- 2005 van de gemeenteraad heeft het College toegezegd dat vrijvallende voorbereidingscapaciteit besteedt gaat worden aan rioleringsprojecten.

Definitief ontwerp project N 203 / spoorwegovergang Assendelft

Het College van B & W heeft het definitief ontwerp van het project N203 /spoorwegovergang Assendelft vastgesteld en kennis genomen van de voortgangsrapportage die ter kennisname naar de gemeenteraad gaat.

Uit oogpunt van verkeersveiligheid en betere doorstroming van het verkeer is al eerder besloten dit onveilige kruispunt aan te pakken. Diverse partijen, waaronder ProRail, ROA ,Provincie en omliggende bedrijven zijn betrokken bij de oplossing van dit verkeersknelpunt.

Wijzigingsverordening binnenhavengelden 2005

Het College van B & W stelt de gemeenteraad voor de vorig jaar november vastgestelde Verordening Binnenhavengeld 2005 op een enkel punt te corrigeren Het gaat met name om de nieuwe heffingsmaatstaf van binnenhavengelden en hogere tarieven voor pleziervaartuigen. De voor 2005 aangebrachte wijzigingen blijken in strijd met al eerder gemaakte afspraken met eigenaren van jachthavens.

Tussentijdse evaluatie beleidsgestuurde contractfinanciering

Het College van B & W stemt in met een aantal technische aanpassingen van de Beleidsgestuurde Contractfinanciering, de BCF. Dit op basis van een tussentijdse evaluatie. Door middel van de BCF wordt de subsidieverlening voor instellingen geregeld, De BCF is gericht op het sturen op hoofdlijnen, het vergroten van de eigen verantwoordelijkheid van instellingen en het beheersen van de kosten. Zowel de raad als de betrokken instellingen worden op de hoogte gesteld.