Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 4 augustus 2005

Politie pakt 19-jarige Tilburger op voor straatroof

TILBURG Agenten van de Noodhulp en het Tilburgse Veelplegers Team (TVT) hebben gistermiddag rond de klok van kwart voor vijf aan de Predikherenlaan in Tilburg een 19-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man stond gesignaleerd voor het politieteam Tilburg Noord in verband met een tasjesroof op 21 mei jl. Op die dag werd aan de Rauwbrakenweg in Berkel-Enschot een 61-jarige Tilburgse vrouw beroofd van haar handtas met daarin rijbewijzen, paspoorten en ongeveer 200 euro. De verdachte is in verzekering gesteld en ingesloten.

De zaak kwam aan het rollen toen een surveillerende agent de man gistermiddag de man gistermiddag tegen kwam op de Goirkekanaaldijk. Het viel de agent op dat de man een flinke ster in de voorruit van zijn auto had. Verder herkende de agent de bestuurder als de man die gezicht werd voor een tasjesroof in Berkel-Enschot. Als de agent de man volgt probeert deze aan de aandacht van de agent te ontsnappen. Met de mobilofoon had de agent inmiddels versterking van collegas aangevraagd. Op de Lage Witsiebaan in Tilburg geeft de agent de verdachte een stopteken, waaraan hij aanvankelijk voldoet, maar eenmaal uit de auto geeft de Tilburg vol gas en probeert aan de aanhouding te ontsnappen. Zij vlucht met de auto eindigde op de Hasseltrotonde, waarna de verdachte te voet verder vluchtte. Met behulp van een geleende fiets, die een 24-jarige Tilburger de agent ter beschikking stelde en agenten van zowel de Noodhulp als het TVT, kon de verdachte aan de Predikherenlaan worden aangehouden. In eerste instantie gaf de man een valse naam op, maar aan de hand van een foto kwam zijn ware identiteit boven tafel. De 24-jarige Tilburger die zijn fiets ter beschikking stelde is vandaag door de politie in de bloemetjes gezet.

Udenhouter met drank op veroorzaakt aanrijding

TILBURG Aan de Broekhovenseweg in Tilburg hebben agenten gisteravond rond de klok van halfacht een 32-jarige man uit Udenhout aangehouden. De man was betroken bij een kop-staart-aanrijding en bleek onder invloed van alcohol. In het politiebureau blies de man bijna 1.20 promille. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur opgelegd en de politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt man aan na huiselijk geweld

TILBURG Gisteravond om kwart voor negen hebben agenten in een woning aan de Nassaustraat in Tilburg een 33-jarige man uit deze stad aangehouden. De man wordt verdacht van huiselijk geweld.

Gisteravond rond halfzes kreeg de politie de melding over huiselijk geweld binnen. Het slachtoffer, een 22-jarige vrouw, die in de auto van haar man werd mishandeld, wist na de mishandeling te vluchten en waarschuwde de politie. De man had de vrouw mogelijk een gebroken neus geslagen en is door de politie voor behandeling naar het TweeStedenziekenhuis in Tilburg gebracht. In het ziekenhuis bleek het letsel mee te vallen en was er sprake van een flinke bloedneus die de vrouw aan de mishandeling overhield. De politie heeft van het slachtoffer een aangifte opgenomen. Het echtpaar heeft huwelijksproblemen en inzet van de ruzie was het kind van hen.

Tilburger met drank op rijdt door na aanrijding

TILBURG Aan de Hindelopenstraat in Tilburg hebben agenten gisteravond om kwart over tien een 39-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij gisteravond rond halftien op de Molenstraat in Tilburg tegen de geparkeerde auto van een 56-jarige Tilburger was gereden en hierna doorreed. Omdat de politie over het kenteken van de doorgereden auto beschikte was de aanhouding van de man snel een feit. He rijbewijs van de man werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Hardrijders op de bon in Diessen

Gisteravond heeft de politie een snelheidscontrole gehouden aan de Beerseweg in Diessen. Er passeerden 29 weggebruikers de radarpost. Van hen reden er vijf te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 kilometer per uur terwijl ter plaatse een maximum snelheid van 60 kilometer per uur geldt. En passant deelde de politie nog een bekeuring uit aan een weggebruiker die in verboden richting reed.

Politie houdt fietsendief aan

TILBURG Aan de Spoorlaan in Tilburg hebben agenten vannacht om vijf over één een 52-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van de poging tot diefstal van een fiets. Een getuige meldde dat de later aangehouden verdachte aan fietsen stond te morrelen bij de fietsenstalling aan de Spoorlaan. De gewaarschuwde agenten hebben de man aangehouden. Bij onderzoek bleek verder dat de man inbrekersgereedschap bij zich had.

Politie onderzoek inbraak in kapperszaak

GOIRLE De politie heeft vandaag een aangifte opgenomen van een 56-jarige Goirlenaar die aan de Dorpsstraat in Goirle een kapperszaak heeft. Inbrekers hebben daar vannacht ingebroken en zijn er met een kassalade met 150 euro vandoor gegaan. Om binnen te komen hebben de inbrekers de toegangsdeur van de kapsalon met trottoirtegels vernield. Getuigen hebben de vier inbrekers, die bivakmutsen droegen, weg zien rijden op twee bromfietsen.

Oisterwijker rijdt met auto tegen boom

BERKEL - ENSCHOT Vannacht, even na vier uur, hebben agenten aan de Enschotsebaan in Berkel-Enschot een 23-jarige man uit Oisterwijk aangehouden. De Oisterwijker was met zijn auto tegen een boom gereden en als de politie bij het ongeval komt blijkt de Oisterwijker gedronken te hebben. In het politiebureau blaast de man bijna 1.00 promille. De Oisterwijker kreeg een rijverbod van vier uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Onderkoelde vrouw aangetroffen

TILBURG Vanmorgen rond acht uur hebben agenten, na een melding van voorbijgangers, aan het Kwekerijpad in Tilburg een 41-jarige vrouw uit Drunen aangetroffen. De vrouw die onder psychiatrische behandeling is, heeft vermoedelijk de nacht doorgebracht bij de vijver aan het Kwekerijpad en raakte hierdoor onderkoelt. De vrouw was dusdanig onderkoelt dat opname op de afdeling Intensive Care van het TweeStedenziekenhuis in Tilburg noodzakelijk was.

Tilburger raakt gewond bij straatroof

TILBURG Een 57-jarige man uit Tilburg raakte gistermiddag rond het middaguur gewond toen hij op het Moerse Pad in Tilburg beroofd werd van zijn laptop. De man werd door twee nog onbekende daders, die op een bromfiets reden, van zijn laptop beroofd die hij in een tas om zijn schouder had hangen. Bij de beroving kwam de man ten val en liep hierbij diverse kneuzingen een pijnlijke pols en een kapotte bril op. De politie heeft vandaag van de man een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Carel Bouman