BASF

BASF is in het tweede kwartaal van 2005 op de goede weg en heeft opnieuw zeer goede cijfers kunnen schrijven. In vergelijking tot het tweede kwartaal vorig jaar steeg de omzet met 14% tot 10,6 miljard euro. De EBIT voor bijzondere posten steeg met 31% tot 1,7 miljard euro.
Gecumuleerd bedraagt de omzet in het eerste half jaar van 2005 20,7 miljard euro. Dat is bijna 13% meer dan vorig jaar in deze periode. De EBIT voor bijzondere posten steeg het eerste half jaar met 32% tot 3,2 miljard euro in vergeleken dezelfde periode vorig jaar.

De omzetstijging is voornamelijk te danken aan de gedwongen noodzakelijke prijsverhogingen (n.a.v. de gestegen grondstofkosten). Daardoor kon de onderneming de marges stapsgewijs op het vereiste prijsniveau brengen.

Bij de presentatie van de kwartaalcijfers op 3 augustus bedankte Dr. Jürgen Hambrecht (Voorzitter van de Raad van Bestuur) alle medewerkers voor hun geweldige prestaties in een moeilijke marktomgeving: De grondstofprijzen, in het bijzonder de olieprijzen, hebben tot dusver een ongekend hoogtepunt bereikt. Economische groei blijft zwak in vele delen van Europa. De geopolitieke situatie blijft gespannen.

Vooruitblik tweede half jaar: We zullen beter zijn dan vorig jaar Naar de inschatting van de heer Hambrecht zal de chemische industrie ook in het tweede half jaar de stijgende koers voortzetten. De stijging in productie zal echter over het hele jaar gezien rond de 3% lager uitvallen ten opzichte van het recordjaar 2004, dat een zeer hoge uitgangsbasis vormt als groeipercentage. De sterkste impulsen zullen opnieuw uit Noord-Amerika en Azië komen.

BASF is wereldwijd één van de toonaangevende ondernemingen in de chemische industrie.Het producten portfolio van BASF bestaat uit chemicaliën, kunststoffen, veredelingsproducten, gewasbeschermingsmiddelen en fijnchemicaliën, aardolie en aardgas. Het is ons doel om winstgevend te groeien en de waarde van ons bedrijf te vergroten. Wij helpen onze klanten om succesvoller te zijn met intelligente oplossingen en producten met hoge kwaliteit. BASF ontwikkelt nieuwe technologieën en gebruikt deze om nieuwe kansen in de markt te benutten. Wij handelen in overeenstemming met de principes van duurzame ontwikkeling.
In 2004 realiseerde BASF een omzet van meer dan 37 miljard euro met ongeveer 82.000 medewerkers. BASF is genoteerd aan de beurzen van Frankfurt (BAS), Londen (BFA), New York (BF), Parijs (BA) en Zürich (AN).

BASF Nederland B.V., 03 aug 2005

---

Voor nadere informatie:

BASF Nederland B.V.
Dessa Langevoort
tel: 026 - 3717 378 fax: 026 - 3717 203