Pleon


03-08-2005

U.S. Robotics wordt Xerox Alliance Partner in Europa

Partnership voor aanbieden draadloze netwerkoplossingen

AMSTERDAM, 3 augustus 2005 - U.S. Robotics maakt bekend te zullen toetreden tot het Europese Alliance Partner-programma van Xerox. U.S. Robotics, erkend speler op het gebied van netwerktoegang en als leverancier van de beste en meest innovatieve producten op de markt, gaat Europese gebruikers van Xerox-producten per direct van oplossingen voorzien die speciaal zijn ontworpen om alle werknemers draadloze toegang te bieden tot netwerkapparatuur.

'We hebben hard gewerkt aan ondersteuning van Xerox en garanderen de naadloze integratie van Xerox-producten met die van onszelf', aldus Peter Blampied, directeur Sales en Operations EMEA voor U.S. Robotics. 'De erkenning als Alliance Partner benadrukt nog eens ons streven om gebruikers overal ter wereld van oplossingen te voorzien.'

De draadloze oplossing is oorspronkelijk in Italië ontworpen door Maurizio Negri, Country Manager bij U.S. Robotics, en stelt werknemers in staat om verbinding te maken met printers, faxen en scanners via een draadloos netwerk op basis van het USR5450 802.11g Wireless Turbo Multi-Function Access Point. Dit accesspoint, dat direct wordt verbonden met de router voor internettoegang, heeft een signaal dat sterk genoeg is voor grote kantoren, zodat draadloze gebruikers toegang hebben tot alle apparaten binnen het netwerk. De oplossing werd voor het eerst geïmplementeerd bij MC Informatica*, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en ontwikkelen van geavanceerde geïntegreerde systemen voor grote en middelgrote bedrijven.

Afzonderlijke werkplekken worden met het draadloze netwerk verbonden door middel van PC Cards, PCI-adapters en andere draadloze adapters, zoals bijvoorbeeld de USR5410 802.11g Wireless Turbo PC Card en de USR5416 802.11g Wireless Turbo PCI Adapter. Het risico van inbreuk op het netwerk door derden wordt geminimaliseerd door het gebruik van WEP-versleuteling op basis van sleutels van 256 bytes. Doordat de oplossing draadloos is, vergroot deze de efficiency. De hoeveelheid rommelige snoeren in kantoren neemt af, zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit.

De samenwerking met U.S. Robotics maakt deel uit van Xerox streven om aan alle eisen van klanten op het gebied van kantoordocumenten te voldoen, en daarnaast te garanderen dat de producten van Xerox gemakkelijk en veilig in ieder netwerk kunnen worden geïntegreerd. In het kader van het Europese Alliance Partner-programma van Xerox worden geavanceerde toepassingen van een brede reeks leveranciers gecombineerd tot maatoplossingen die de functionaliteit van de producten en services van Xerox vergroten. Het programma biedt Xerox en andere producenten de mogelijkheid om samen te werken en zo aan vrijwel alle wensen van klanten te kunnen voldoen.


*Over de draadloze netwerkoplossing bij MC Informatica is een casestudy beschikbaar.

U.S. Robotics
U.S. Robotics is al dertig jaar toonaangevend op het gebied van netwerktoegang en levert de beste en meest innovatieve producten op de markt. Zonder de analoge modems die het bedrijf hebben grootgemaakt uit het oog te verliezen, is U.S. Robotics bezig zijn leidende positie in hoog tempo uit te breiden naar andere marktsegmenten. Het bedrijf levert bijvoorbeeld snelle breedbandmodems, bekabelde en draadloze netwerkoplossingen en apparatuur voor internetbeveiliging aan de groeiende markten voor particulieren, kantoren aan huis en het MKB. U.S. Robotics is als particuliere onderneming gevestigd in Chicago. Het hoofdkantoor voor het EMEA-gebied is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Meer informatie over U.S. Robotics en zijn producten kunt u vinden op: www.usr.com. U.S. Robotics is een geregistreerd handelsmerk van U.S. Robotics Corporation. Alle rechten voorbehouden. Andere gebruikte bedrijfsnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaren.

Xerox Europa
Xerox Europa, de Europese tak van de Xerox Corporation, verkoopt een uitgebreid scala aan producten, oplossingen en services van Xerox, evenals bijbehorende artikelen en software. Het bedrijf richt zich op drie hoofdgebieden: kleine tot grote kantoren, professionele drukkers en vormgevers, en services zoals consultancy, systeemontwerp en
-beheer en outsourcing van documenten. Xerox Europa heeft tevens productiefaciliteiten en logistieke organisaties in Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland, evenals het Xerox Research Centre Europe, een R&D-vestiging in het Franse Grenoble. Meer informatie over Xerox kunt u vinden op: www.xerox.com. Xerox is een handelsmerk van Xerox Corporation. Alle merken en productnamen die geen eigendom van Xerox zijn, zijn eigendom van de betreffende bedrijven.

Contact
Pleon
Vries Strookman
020 - 487 4000
vries.strookman@pleon.com

© Een product van Pleon