Provimi Groep

Fusie Provimi's Poolse dochterondernemingen afgerond

Parijs/Rotterdam, 2 augustus 2005

De Provimi groep (genoteerd aan de beurs Euronext in Parijs), een van de wereldleiders op het gebied van diervoeding, kondigt vandaag de formele afronding van de fusie van haar Poolse dochterondernemingen Provimi Polska Holding en Rolimpex SA in Provimi Rolimpex SA aan.

De fusie, die in november vorig jaar is aangekondigd, werd in Polen afgerond, na goedkeuring van de Poolse autoriteiten en de aandeelhouders van beide ondernemingen, alsmede de registratie bij de rechtbank van Warschau ingaande op 1 juli. Provimi bezit nu 77,7% van de aandelen in Provimi-Rolimpex SA, dat haar beursnotering in Warschau zal behouden.

Dit is een volgende stap in de ontwikkeling van Provimi's Poolse activiteiten en onderstreept haar lange termijn commitment aan de Poolse markt. De fusie zal Provimi's leidende positie versterken als de grootste diervoedingsgroep in Polen. Tegen 2007 zal de fusie door te behalen synergievoordelen tussen de twee bedrijven naar verwachting 19 miljoen Poolse zloty (EUR 4,5 miljoen) aan besparingen opleveren. Het zal ook Provimi's doelmatigheid en concurrentievermogen in Polen verder vergroten.

De Provimi groep is wereldwijd vertegenwoordigd in alle soorten diervoeding en is marktleider op alle markten waarin zij actief is. Het bedrijf heeft meer dan 8000 mensen in dienst en realiseerde een omzet van meer dan 1,5 miljard euro. Provimi beschikt over meer dan 100 productiecentra in circa 30 landen en exporteert het naar ruim 100 landen. Provimi biedt technische ondersteuning en fabriceert producten voor alle diersoorten, inclusief herkauwers, pluimvee, varkens, vissen en huisdieren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Miriam ter Braak, PR manager
Tel: + 010 423 96 33, of + 06 511 23 766


---- --