Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


2 augustus 2005


Borculo - Poging inbraak winkel

Twee mannen hebben op 1 augustus omstreeks 08.00 uur geprobeerd om in te breken in een winkel aan het Muraltplein. De daders hebben geprobeerd om een etalageruit te vernielen om zo toegang tot de winkel te krijgen. De daders werden echter gestoord door een getuige en sloegen op de vlucht. Zij reden weg in een roodkleurige auto. Het signalement van de mannen luidt: Man 1: blanke man, 20 a 25 jaar, ongeveer 1.75 m. lang, zwarte muts, paarse jas en spijkerbroek. Man 2: blanke man, 25 a 30 jaar, ongeveer 1.75 m. lang, zwarte muts, zwarte jas, spijkerbroek.


Kilder - Rijden onder invloed

Een 30-jarige inwoner van Kilder is op 1 augustus omstreeks 11.00 uur op de Hoofdstraat staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest op straat en een ademanalyse op het bureau bleek dat de man teveel alcohol had gedronken (1,3 promille). De man kreeg een bekeuring en een rijverbod. Daarnaast kreeg de man twee bekeuringen omdat hij geen autogordel droeg en omdat de APK van de auto al geruime tijd verlopen was.


Winterswijk - Schuurbrand

Op 1 augustus brak rond 13.30 uur brand uit in een schuur aan de Meenkmolenweg. Tot de brandweer ter plaatse was heeft de eigenaar de brand zelf proberen te blussen. In verband met de bluswerkzaamheden werd de doorgaande weg Winterswijk/Corle/Lichtenvoorde afgesloten. De schuur ging geheel verloren. Een naast gelegen pand kon worden behouden. De brand is vermoedelijk ontstaan door oververhitting of een technisch mankement in een koelinstallatie die in de schuur stond.


Doetinchem - Auto-inbraak

In de nacht van zondag 31 juli op maandag 1 augustus is ingebroken in een auto die geparkeerd stond in een parkeervak aan het Robert Schumanplein. De daders hebben de auto geopend, waarna deze werd doorzocht. Uit de auto werden autopapieren weggenomen. Een deel van deze papieren werd op 1 augustus teruggevonden in het Rijndal.


Didam - Dierenmishandeling

Een inwoonster van de Meursweg in Didam heeft aangifte gedaan van dierenmishandeling. Met behulp van vermoedelijk een luchtdrukgeweer werd tussen 29 juli 21.00 uur en 30 juli 01.00 uur op de kater geschoten. Deze werd daarbij in zijn voorpoot geraakt. De verwonding was dusdanig, dat een dierenarts het pootje moest amputeren.


Doetinchem - Rijden onder invloed

Een 19-jarige Amsterdammer is op 2 augustus omstreeks 02.00 uur op de C. Missetstraat staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest op straat en een ademanalyse op het bureau bleek dat de man teveel alcohol had gedronken (0,74 promille).
Aan de man werd een bekeuring en een rijverbod uitgereikt.


Snelheidscontroles 1 augustus 2005

Aalten:

. Lichtenvoordsestraatweg, max. 80 km/uur, 138 voertuigen gecontroleerd, 28 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 93 km/uur.
. Aladnaweg, max. 80 km/uur, 131 voertuigen gecontroleerd, 9 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 96 km/uur.
. Varsseveldsestraatweg, max. 80 km/uur, 1190 voertuigen gecontroleerd, hoogst gemeten snelheid 95 km/uur.


Einde berichten.


Nadere informatie:

Bureau Communicatie,

Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --